Iranian Agriculture News Agency

شیرزاد تاکید کرد:

ضرورت تشکیل اتحادیه ملی شرکت‌های تعاونی زعفران‌کاران ایران

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: تاکنون حدود ۲۵ شرکت تعاونی زعفران‌کاران به عنوان یک تشکل کشاورزی در ۶ استان کشور تشکیل شده است.

ضرورت تشکیل اتحادیه ملی شرکت‌های تعاونی زعفران‌کاران ایران

به گزارش ایانا، دکتر حسین شیرزاد با بیان این که مهمترین نقشی که این تشکل‌ها می‌توانند در زمینه توانمندسازی زعفران‌کاران ایفا کنند، پیگیری مطالبات کشاورزان از بخش دولتی و سایر بخش‌هاست،‌ اظهار داشت: همچنین این تشکل‌ها می‌توانند در تعامل با سایر بخش‌های اقتصادی کشور به رفع مشکلات، موانع و چالش‌های پیش روی زعفران‌کاران بپردازند.

وی افزود: در همین چارچوب و به منظور دفاع از حقوق و منافع تولید کنندگان زعفران، پشتیبانی از زنجیره تامین، تولید و ارزش صنعت زعفران، تشکیل اتحادیه ملی یک ضرورت قطعی است و این تشکل به ویژه در بازاریابی، ایجاد تعادل و تنظیم بازار زعفران می‌تواند مؤثر باشد.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران خاطرنشان کرد: اتحادیه شرکت‌های تعاونی زعفران‌کاران تشکلی است با رویکرد اقتصادی و اجتماعی که در چارچوب قوانین و مقررات و اساسنامه خود می‌تواند اقدام به ساماندهی شرکت‌های تعاونی کشاورزان زعفران‌کار جهت حصول منافع مشروع آنها با در نظر گرفتن اصول قانون تعاون مصوب سال ۱۳۵۰ کند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر این اتحادیه در همکاری و تعامل با بخش‌های دولتی و غیردولتی می‌تواند اقداماتی از قبیل آموزش و انتقال اطلاعات علمی روز به زعفران‌کاران، پیگیری جهت دسترسی آسان به نهاده‌های کشاورزی، تلاش جهت بازاریابی بهتر محصول زعفران، ارتباط با دولت و تأثیر بر سیاستگذاری‌های حوزه زعفران و در نهایت توانمند ساختن کشاورزان زعفران‌کار را پیگیری کند.

شیرزاد در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: مطابق تجارب سایر اتحادیه‌های ملی در حوزه کشاورزی و روستایی، اتحادیه ملی شرکت‌های تعاونی کشاورزی زعفران‌کاران در امر بازاررسانی زعفران قطعاً از قدرت تعامل و هماهنگی و چانه‌زنی بالاتری نسبت به فرد فرد زعفران‌کاران و حتی شرکت‌های تعاونی برخوردار خواهد بود و به این لحاظ می‌تواند در فروش محصول با قیمت واقعی‌تر به زعفران‌کاران کمک کند.

این مقام مسئول با اشاره به این که در چند سال اخیر سازمان تعاون روستایی کشور در جهت واقعی‌تر کردن قیمت خرید زعفران از کشاورزان و حذف و کم کردن دلالان و واسطه‌ها از بازار زعفران اقدام به خرید توافقی (غیرتضمینی) کرده است، اظهار کرد: به طور کلی هدف سازمان تعاون روستایی در خرید توافقی محصولات کشاورزی، ایجاد تعادل، تنظیم بازار و جلوگیری‌ از نوسانات شدید قیمت محصولات کشاورزی و عرضه تدریجی آن است.

وی در پایان گفت: اتحادیه ملی و شرکت‌های تعاونی زعفران‌کاران می‌توانند علاوه بر این که با سازمان تعاون روستایی به ایجاد تعادل و تنظیم بازار زعفران کمک شایانی کند، می‌توانند در اعمال سیاست‌های کشت زعفران و مسایل فنی و تولید و بهره‌برداری این محصول استراتژیک به بخش‌های تخصصی و از جمله معاونت امور باغبانی نقش مهمی را ایفا کنند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید