Iranian Agriculture News Agency

طهماسبی:

90 درصد زعفران جهان در ایران تولید می شود

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: 90 درصد تولید و سطح زیرکشت زعفران به ایران اختصاص دارد.

90 درصد زعفران جهان در ایران تولید می شود

به گزارش ایانا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمد علی طهماسبی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، با بیان اینکه برای برداشت مکانیزاسیون زعفران شرکت‌های دانش بنیان فعالند و خبر‌های خوشی در راه است افزود: از ۱۲۲ هزار هکتار سطح زیر کشت جهانی زعفران حدود ۱۱۵ هزار هکتار مربوط به ایران است یعنی حدود 90 درصد تولید و سطح زیرکشت زعفران به ایران اختصاص دارد.

وی گفت: در کشور‌های همسایه بیش از ۵ هزار هکتار زعفران کشت می‌شود.

طهماسبی خاطرنشان کرد: شیب سطح زیر کشت زعفران بسیار پر شتاب و افزایش آن سالانه ۵ هزار هکتار است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: عملکرد و میزان تولید زعفران در هکتار در همه کشور‌ها به طور میانگین ۴ کیلوگرم است، اما اگر شرایط و کشت اصولی و عملی انجام شود در هکتار ۲۰ کیلو زعفران برداشت خواهد شد.

طهماسبی با بیان اینکه زعفران در استان‌های دیگر کشور به جز سه استان مطرح در این زمینه نیز کشت می‌شود گفت: شرکت‌های بزرگی با عضویت زعفران کاران تشکیل شده است که این شرکت‌ها همه مراحل زعفران کاری از تامین نهاد‌های تولید تا انبار‌های زعفران که زیر کلید بورس هستند در اختیار دارند.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: تلاش می‌شود همه کار در زمینه زعفران به بخش خصوصی واگذار شود.

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید