Iranian Agriculture News Agency

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی :

اردبیل مرکز تحقیقات تخصصی سیب زمینی در کشور می شود

اردبیل مرکز تحقیقات تخصصی سیب زمینی در کشور می شود

دکتر کاظم خاوازی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، در سفر خود به استان اردبیل با حضور در ایستگاه تحقیقات کشاورزی، از طرح‌ها و پروژه‌های مربوط به گندم، حبوبات، علوفه و سیب زمینی  و کلکسیون گیاهان دارویی در سامیان بازدید کرد.

به گزارش خبرنگار ایانا از اردبیل، وی در ادامه سفر خویش، در نشستی با اکبر بهنامجو استاندار اردبیل، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان و سایر مسئولین ذیربط از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات قرار گرفت.

خاوازی در این نشست با اشاره به اینکه «سازمان آموزش ، تحقیقات و آموزش کشاورزی بیش از 2100 نفر عضوهیئت علمی در زمینه های مختلف کشاورزی و 750 نفر پژوهشگر ورزیده دارد» گفت: همکاران ما با سعی  و اهتمام خود در زمینه های مختلف علمی، راهگشای بسیاری از مسائل پیش روی زارعین و بهره برداران هستند. 

وی در ادامه سخنان خود افزود: این نیروهای ورزیده و توانمند علاوه بر انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی وظیفه آموزش نیروهای اجرایی بخش کشاورزی را نیز بر عهده دارند .

خاوازی تصریح کرد: مرکز تحقیقات ، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل  یکی از توانمند ترین مراکز کشور زیر نظر سازمان تحقیقات ، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی انجام وظیفه می کند که پشتیبان تولید است .

او «تولید انواع ارقام اصلاح شده و پرمحصول را از مهمترین مولفه های رونق تولید در بخش کشاورزی دانست» و تاکید کرد:  در پنج سال گذشته محققین و پژوهشگران تلاشگر موفق شدند با تلاشهای ارزشمند خود میزان تولید ارقام را به سه برابر افزایش دهند که این امر نشانگر عزم راسخ این قشر توانمند پژوهشی در عرصه خدمت به بخش کشاورزی است .

معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در طی پنج سال گذشته بیش از 80 رقم از انواع محصولات کشاورزی معرفی و نامگذاری و در اختیار بهره برداران قرار گرفته است که یکی از مهمترین پایگاههای تولید این ارقام در سطح ملی مرکز تحقیقات کشاورزی  در اردبیل و دشت زر خیز مغان است که الحق با سعی و اهتمام وافر محققین و پژوهشگران این  مراکز توانستند نقش بسیار موثری در سال رونق تولید در زمینه تولید ارقام بردارند . این عزیزان این ارقام را به گونه ای در دسترس بهره برداران و زارعین قرار می دهند که از هر لحاظ مقاومت قابل توجهی به خشکی و علفهای هرز و آفات و امراض دارند .

دکتر خاوازی گفت: تلاش برای معرفی ارقام سعی وا هتمام وافری را می طلبد به طور متوسط مدت زمانی که برای معرفی یک رقم لازم است 8 الی 14 سال می باشد که محصول نهایی پس از سپری شدن این مدت زمان دراز منجر به معرفی ارقام می شود . با توجه به بازدیدی که از مراکز تحقیقاتی استان اردبیل داشتم قطعا ً تمامی سعی  وتلاش خود را بکار خواهیم بست تا این مراکز تحقیقاتی در استان را از لحاظ فنی و تجهیزات مجهز نمائیم تا محققین ابزار تحقیقاتی رابرای پروژه های خود به صورت سهل و آسان مورد استفاده قرار دهند تا از نتایج این تحقیقات بهره برداران بتوانند به حداکثر تولید در واحد سطح دسترسی پیدا کنند .

وی تصریح کرد: استان اردبیل در تولید سیب زمینی جزو استانهای  برتر کشوری است و ضرورت دارد این استان صاحب یک مرکز تحقیقات تخصصی سیب زمینی باشد و اینجانب از همین امروز موافقت خود را مبنی بر تاسیس مرکز تحقیقات سیب زمینی اعلام می کنم که امیدوارم که در اسرع وقت طرح و گزارشات تخصصی آن توسط سازمان جهاد کشاورزی استان و مرکز تحقیقات ، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی برای طرح در کمیسیون های تخصصی تثبیت آماده و ارائه شود .

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان سخنان خود تاکید کرد: به دلیل سعی و اهتمام مراکز تحقیقاتی استان اردبیل در عرصه خدمت رسانی به بهره برداران، نیروهای انسانی و جذب اعضای هیئت علمی را در این استان در اولویت قرار خواهیم داد و با راه ا ندازی یک واحد مجهز گلخانه در داخل ایستگاه تحقیقات کشاورزی اردبیل سعی خواهیم کرد روحیه خدمت محققین و پژوهشگران را در عرصه خدمت رسانی بیش از پیش تقویت نمائیم.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید