Iranian Agriculture News Agency

مدیرصنایع تبدیلی و غذایی جهادکشاورزی استان یزد اعلام کرد:

صادرات محصولات کنجدی به کشورهای همجوار و اروپا

استان یزد بزرگترین مجتمع کارگاهی محصولات کنجدی کشور

مدیرصنایع تبدیلی و غذایی جهادکشاورزی استان یزد، از صادرات محصولات کنجدی به کشورهای روسیه، عراق، کشورهای آسیای میانه و اروپا خبر داد.

صادرات محصولات کنجدی به کشورهای همجوار و اروپا

به گزارش خبرنگار ایانا، علیرضا طاقه‌باف گفت: این استان با برخورداری از ۲۶۵ واحد تولید فرآورده‌های کنجدی به بزرگترین مجتمع کارگاهی محصولات کنجدی کشور تبدیل شده است.

طاقه‌باف، با بیان اینکه اکنون بیش از ۲۶۵ واحد تولیدی در زمینه فرآورده‌های کنجدی فعال هستند، افزود: از این تعداد ۴۱ واحد صنعتی و مابقی به صورت صنفی، سنتی و یا در قالب مشاغل خانگی در حال فعالیت هستند که ۸۵ درصد این واحدها در شهرستان اردکان متمرکز هستند.

وی افزود: بنابه آمارهای موجود خرید کنجد توسط کارخانه‌های استان یزد چیزی حدود ۱۳۰ هزار تن در سال است که تولید ۸۷ هزار تن فرآورده‌های کنجدی و ۱۵ هزار تن روغن کنجد را به همراه دارد.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان یزد محصولات تولیدی در این مجموعه‌ها را شامل ۵۰ درصد حلوا و ارده، ۳۰ درصد روغن ارده و کنجد و ۲۰ درصد ارده، کرم ارده، ارده شکلاتی و شیرینی‌های کنجدی و سایر مشتقات کنجد برشمرد و تنوع محصولات، بهبود کیفیت و تنوع در انواع بسته بندی محصولات کنجدی را از سیاست‌های عمده این مدیریت در این صنعت دانست.

وی با اشاره به اشتغال ۱۱۵۰ نفر در این حوضه گفت: در شش ماهه دوم سال با توجه به اینکه این محصول به صورت فصلی تولید می شود این تعداد نیز تا ۲۷۰۰ نفر افزایش می یابد ضمن اینکه بیش از ۳۶۰۰ نفر هم به صورت غیرمستقیم در این حرفه مشغول به فعالیت هستند.

طاقه‌باف ضمن بر شمردن مزایای این صنایع از جمله اشتغال پایدار،کمک به اقتصاد محلی و منطقه‌ای، بومی شدن صنایع پایین دست و بالا دست و وجود بازارهای مطمئن به دلیل ریشه‌داربودن این محصولات؛ تولید وبسته بندی روغان کنجد،ارده و حلوا ارده و انواع فرآورده غذایی بر پایه کنجد و ارده را از اولویت های سرمایه گزاری صنایع تبدیلی و تکمیلی استان دانست که مورد حمایت این مدیریت قرار خواهند گرفت.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید