Iranian Agriculture News Agency

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی کردستان خبر داد:

اجرای کاروان ترویج الگوی کشت محصولات زراعی در کردستان

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: این طرح در راستای تشویق و ترغیب کشاورزان به مشارکت در زمینه اجرای طرح الگوی کشت محصولات زراعی کاروان ترویجی در همه شهرستان‌ها و مراکز جهاد کشاورزی استان به اجرا درآمده است.

اجرای کاروان ترویج الگوی کشت محصولات زراعی در کردستان
 به گزارش خبرنگار ایانا از کردستان، سید فراز توانایی با اشاره به اینکه در این کاروان کارشناسان، مروجان، کشاورزان پیشرو و محققان حضور دارند، اضافه کرد: روز گذشته و امروز به همراه معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان و جمع دیگری از مدیران در کارگاه‌های آموزشی شهر موچش در کامیاران و روستای سراب شهرستان دهگلان حضور پیدا کردیم و موارد لازم در راستای طرح الگوی کشت توسط این مدیران بیان شد.

وی اضافه کرد: این کاروان شامل برگزاری کارگاه‌های آموزشی و ترویجی در زمینه طرح الگوی کشت با ارائه موضوعاتی هم‌چون تناوب زراعی، توسعه کشت محصولات بهاره و دانه‌های روغنی، مدیریت ریسک و بیمه، کنترل و پیشگیری از آفات و بیماری‌های گیاهی و افزایش راندمان مصرف آب است.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: یکی از مزارع کشاورزان در هر منطقه‌ای به عنوان مکان برگزاری کارگاه آموزشی انتخاب و دیگر کشاورزان به آنجا دعوت می‌شوند و کارشناسان و محققان هم به ارائه مطالب و پاسخگویی به سوالات شرکت کنندگان می‌پردازند.

یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است.

۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.

بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت، یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.

از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است. سالانه حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار می‌گیرد.

۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می‌کند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید