جدول مقایسهای روند مصرف مرغ در ایران
افزایش 14 درصدی سرانه مصرف مرغ، طی شش سال/ حدود 11 کیلوگرم از کشورهای توسعهیافته عقبتریم
هرچند اکنون تولید گوشت مرغ با مقداری مازاد روبهروست، اما میزان مصرف نیز بهصورت سالانه با شیبی ملایم افزایش یافته و به احتمال زیاد در سالهای آینده به میزان مصرف کشورهای توسعه یافته نزدیک خواهد شد.
هرچند اکنون تولید گوشت مرغ با مقداری مازاد روبهروست، اما میزان مصرف نیز بهصورت سالانه با شیبی ملایم افزایش یافته و به احتمال زیاد در سالهای آینده به میزان مصرف کشورهای توسعه یافته نزدیک خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایانا، گوشت مرغ، یکی از محصولات پروتئینی است که اتفاقاً مردم ایران تمایل بیشتری نسبت به مصرف آن دارند. اگرچه تولید و مصرف این محصول، هرساله تغییر میکند، اما آنچه که قابل توجه بهنظر میرسد، میزان مصرف سرانه در سالهای گذشته است. طبق جداول منتشر شده، سرانه مصرف از سال 89 که 22.9 کیلوگرم به ازای هر نفر بوده، با 14 درصد افزایش به 26.05 کیلوگرم در سال 94 رسیده است.
این در حالی است که برآوردها نشان میدهند مصرف سرانه در کشورهای توسعه یافته به بیش از 37 کیلوگرم میرسد، اما باید اعتراف کرد که مصرف داخلی نسبت به متوسط جهانی که 15 کیلوگرم را ثبت کرده، حدود 12 کیلوگرم بیشتر است.
تولید گوشت مرغ و مصرف سرانه آن طی سالهای مختلف
سال | 1389 | 1390 | 1391 | 1392 | 1393 | 1394 |
تولید گوشت مرغ (هزار تن) | 1666 | 1783.4 | 1871 | 1967 | 1966.7 | 1123 |
مصرف سرانه (کیلوگرم) | 22.9 | 24.4 | 25.21 | 25.16 | 25.48 | 26.05 |
نحوه محاسبه میانگین مصرف سرانه گوشت مرغ در سال 94
شرح | مقدار | واحد اندازهگیری |
کل تولید جوجه یکروزه گوشتی در سال 94 | یک میلیارد و 210 میلیون | قطعه |
پس از کسر 10 درصد تلفات | یک میلیارد و 89 میلیون | قطعه |
وزن مرغ زنده تولیدی با متوسط 2.6 کیلوگرم مرغ برای هر قطعه جوجه | دو میلیارد و 831 هزار و 400 هزار | کیلوگرم |
پس از کسر 25 درصد افت در کشتارگاه | دو میلیارد و 123 میلیون | کیلوگرم |
صادرات گوشت مرغ | 71 میلیون | کیلوگرم |
کل گوشت مرغ مصرف شده در کشور | دو میلیارد و 52 میلیون و 550 هزار | کیلوگرم |
جمعیت ایران در پایان سال 94 | 78 میلیون و 800 هزار | نفر |
مصرف سرانه گوشت مرغ در کشور | 26.05 | کیلوگرم |
منبع جداول: انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه
V-960203-01
دیدگاه تان را بنویسید