Iranian Agriculture News Agency

معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران به ایانا خبر داد:

سهم 41 درصدی آبزی‌پروری در تولید آبزیان/ آب‌های شور، رویکرد آینده آبزی‌پروری در ایران و جهان

در حال حاضر سهم آبزی‌پروری به صید دارای نسبت 41 به 59 درصد است که با اجرای مناسب برنامه ششم توسعه، افزایش بیش از 50 درصدی آبزی‌پروری محقق خواهد شد.

سهم 41 درصدی آبزی‌پروری در تولید آبزیان/ آب‌های شور، رویکرد آینده آبزی‌پروری در ایران و جهان

در حال حاضر سهم آبزی‌پروری به صید دارای نسبت 41 به 59 درصد است که با اجرای مناسب برنامه ششم توسعه، افزایش بیش از 50 درصدی آبزی‌پروری محقق خواهد شد.

معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: در ایران و سایر کشورهای دنیا صید دریایی محدود شده و تولید آبزیان در دستور کار قرار گرفته است.

حسین عبدالحی افزود: کشور چین که روزی 74 درصد صید دریایی داشت، امروز تنها 26 درصد صید دارد، در ایران نیز که طی 20 سال گذشته 10 درصد آبزی‌پروری وجود داشت، اما این رقم در حال حاضر به 41 درصد رسیده و سهم صید 59 درصد است.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع سهم آبزی‌پروری در دنیا امروزه به 51 درصد و سهم صید به 49 درصد رسیده است.

عبدالحی ادامه داد: رویکرد جهانی در شرایط حاضر تولید در آب‌های شور به جای آب‌های شیرین است، حتی کشورهای عربی نیز به این فعالیت مشغول هستند.

وی تصریح کرد: اگر برنامه ششم توسعه به‌درستی اجرا شود،‌سهم آبزی‌پروری به بیش از 50 درصد خواهد رسید که البته اختصاص تسهیلات و سرمایه‌گذاری برای پیشبرد اهداف در این حوزه کمک خواهد کرد.

عبدالحی یادآور شد: افزایش عملکرد در واحد سطح از مباحثی است که در ماهی قزل‌آلا و ماهیان گرم‌آبی محقق شد؛ به‌گونه‌ای که راندمان در قزل‌آلا از 10 به 34 کیلوگرم ارتقاء یافته و در ماهیان گرم‌آبی از سه به 4.5 تن رسیده است.


استقبال هیأت‌های خارجی، نشان از وجود پتانسیل مناسب آبزیان

معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران وجود هیأت‌هایی از کره جنوبی، تایلند، فرانسه، نروژ، ویتنام، چین و... را در انتقال دانش فنی و سرمایه‌گذاری مؤثر خواند و تأکید کرد: شمار زیادی از کشورهای عمده تولیدکننده آبزیان در جهان پس از برجام وارد ایران شدند که این امر نشان از وجود پتانسیل مناسب در این حوزه دارد.

وی اظهار داشت: تلاش می‌کنیم با افزایش صادرات و بالا بردن سطح دانش، تولید آبزیان در ایران را هم‌پای جهان کنیم.

عبدالحی همچنین گفت: فراهم شدن خطوط اعتباری توسط سرمایه‌گذاری خارجی و ایرانی خواهد توانست رتبه مناسبی را در حوزه آبزیان رقم بزند.

وی حضور نروژی‌ها در ایران را مثبت خواند و افزود: حضور شرکت‌های نروژی و سرمایه‌گذاری آنها در سالیان دور توانست، آبزی‌پروری شیلی را ارتقاء داده و تولید قزل‌آلای این کشور را به بیش از 200 هزار تن و تولید ماهی آزاد را به 500 هزار تن برساند.


نقشه راه سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات روشن است

معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران از روشن بودن نقشه راه برای حضور سرمایه‌گذاری خارجی خبر داد و خاطرنشان کرد: وزارت اقتصاد و دارایی نقشه راه روشنی را برای تضمین‌های دولتی در مناطق مختلف و مناطق آزاد در نظر گرفته است و در حوزه سازمان شیلات نیز نحوه همکاری مشخص است.

عبدالحی ادامه داد: باید برنامه‌ریزی کنیم که اگر قرار است مصرف سرانه را دو تا 2.5 کیلوگرم افزایش دهیم، باید میزان تولید حداقل 200 هزار تن افزایش یابد.

وی تصریح کرد: حضور سرمایه‌گذاران خارجی برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی که افزایش تولید و اشتغال است، کمک‌حال خواهد بود.

عبدالحی در پایان اظهار داشت: در سال گذشته بیش از 400 هزار تن آبزی‌پروری در کشور انجام شد که پیش‌بینی می‌شود تولید میگو به بیش از 25 هزار تن و تولید آبزیان به بیش از 430 هزار تن برسد./

M-950631-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید