خامفروشی مهمترین آسیب بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری است
مدیرکل جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، خامفروشی را مهمترین چالش بخش کشاورزی و بهویژه حوزه دامپروری استان عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار ایانا در چهارمحال وبختیاری، حسین برزگر گفت: گوشت گوسفند لری بختیاری از سالمترین گوشتهای دنیاست اما نتوانستیم در این حوزه برندسازی و بستهبندی گوشت داشته باشیم و بسیاری از تولیدات ما در بخشهای مختلف خامفروشی میشود.
حسین برزگر روز سهشنبه در همایش آشنایی با بازارها و روشهای بازاریابی تولیدات عشایری کشور افزود: در حالیکه امروز ارزش تولیدات کشاورزی در اروپا به ازای هر مترمکعب آب بیش از هشت دلار است اما این رقم در کشور و استان ما کمتر از سه دلار است که این موضوع اثرات خامفروشی و کمکاری در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی است.
وی از جذب ۶ سرمایهگذار بخش خصوصی در استان خبر داد و گفت: در سه ماه ابتدایی امسال ۶ سرمایهگذار بخش خصوصی در استان جذب و فعالیتهای تولیدی خود را در بخش کشاورزی آغاز کردند که این سرمایهگذاران زیرساختهایی که در حوزه منابع آب ایجاد کردند دو برابر اقدامات دولتی بوده از همین رو میطلبد در جذب و مشارکتدهی به بخش خصوصی بیش از پیش توجه کرد.
وی با تاکید بر تقویت ساختار غیردولتی، خاطرنشان کرد: باید تا میتوان فعالیتهای خود را برونسپاری و حجم زیادی از مسئولیتها را واگذار کنیم تا بتوان با تقویت فعالیتهای دولت و بخش خصوصی زنجیرههای ارزش را تکمیل و ارزش افزوده آن نصیب تولیدکننده نیز بشود.
مدیرکل جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری به قابلیتها و ظرفیتهای جامعه عشایری استان در تولیدات بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: سال گذشته یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن محصول کشاورزی به ارزش ۳۰ هزار میلیارد تومان به همت ۷۹ هزار بهرهبردار در استان تولید شد که از این میزان سهم عشایر ۳۰ درصد بوده است.
وی خاطرنشان کرد: یک میلیون و ۵۰ هزار هکتار مرتع در استان داریم که دام عشایر از این مراتع تغذیه میکنند و از همین رو گوشت خوبی تولید میشود و میتواند به برند مهمی تبدیل شود.
برزگر با بیان اینکه سال گذشته بعد از اجرای طرح مردمیسازی ۵۰ درصد دام استان تعدیل و بخش زیادی از آن قاچاق شد، گفت: تولید و تولیدکننده، عشایر و دامدار برای ما ارزشمند هستند و باید زیرساختهای مناسبی برای تولید در اختیار آنها گذاشته شود.
جمعیت عشایری چهارمحال و بختیاری ۲۵ هزار و ۱۱۰ خانوار با بیش از ۱۲۴ هزار و ۱۷۳ نفر است.
عشایر چهارمحال و بختیاری با بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک دارند و سالانه افزونبر یکهزار تُن پشم، ۲۲ هزار تن گوشت قرمز و ۳۵ هزار تن شیر در مناطق عشایری تولید میشود.
دیدگاه تان را بنویسید