Iranian Agriculture News Agency

رئیس سازمان شیلات ایران مطرح کرد:

سهم 10 درصدی شیلات در اقتصاد کشاورزی

رئیس سازمان شیلات ایران گفت: اگرچه شیلات سهم یک‌درصدی در تولید محصولات کشاورزی دارد، اما ۱۰ درصد اقتصاد کشاورزی، مربوط به این حوزه است.

سهم 10 درصدی شیلات در اقتصاد کشاورزی

به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی، رئیس سازمان شیلات ایران در مراسم افتتاح هفتمین کنگره تحقیقات شیلات و آبزیان گفت: پویاترین بخش کشاورزی، بخش شیلات است که با ضریب رشد ۸ درصدی، توانسته سهم قابل‌توجهی در تأمین امنیت غذایی داشته باشد.

سید حسین حسینی، با ابراز خرسندی از ترکیب مقالات ارائه‌شده در کنگره افزود: نقش‌آفرینی شیلات در امنیت غذایی بر کسی پوشیده نیست و به‌موازات آن، اهداف بالادستی وظیفه شیلات را دوچندان می‌کند چراکه شیلات از ایجاد تمدن تا ثقلیت جمعیت و تأمین غذا تأثیرگذار است.

وی با اشاره به اینکه به‌جز تکیه‌بر دانش و پژوهش، نمی‌توان فعالیت‌ها را پیش برد بیان کرد: اگر به دنبال پایداری در تولید غذا هستیم، نباید از تحقیقات، علم و پژوهش غافل بمانیم.

ارائه ایده برای بیش از ۷۰ نیاز حوزه شیلات

حسینی با بیان این که اگرچه شیلات سهم یک‌درصدی در تولید محصولات کشاورزی دارد، اما ۱۰ درصد اقتصاد کشاورزی، مربوط به این حوزه است، ادامه داد: با تأکید بر ضرورت هدفمند کردن بحث‌های تحقیقاتی بر اساس نیاز صنعت باید بر مبنای مسئله یابی و مسئله محوری، حرکت کنیم. در همین راستا نیازهای صنعت در شورای راهبردی تحقیقات شیلات، احصا شد که درنتیجه آن بیش از ۷۰ نیاز مطرح شد که به ازای آن ایده‌های مختلفی نیز به دست آمد.

حسینی وضعیت تولید دانش در کشور را بسیار مطلوب دانست و گفت: با این‌حال نفوذ دانش، بحث دیگری است که ارتباط با بهره‌بردار و تحقیقات، از مهم‌ترین الزامات آن است.

رئیس سازمان شیلات ایران افزود: اگر می‌خواهیم شیلات را به سمت دریاها ببریم، باید از موضوعات مختلف و چندوجهی شیلات و ظرفیت‌های علمی این حوزه استفاده کنیم. موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در این موضوع پیشتاز است و تاکنون توانسته محققان قابل و توانمندی را به جامعه شیلاتی عرضه کند و در این میان سازمان شیلات ایران هیچ وظیفه‌ای جز ترویج و دانش‌بنیان کردن این بخش ندارد.

دریچه جدیدی از موضوعات پژوهشی

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی محمود بهمنی نیز با اشاره به تشکیل شورای تحقیقات شیلات در سال گذشته گفت: این کنگره در راستای تحقق اهداف تحقیقات شیلاتی است که امید می‌رود بتواند دریچه جدیدی از موضوعات پژوهشی و نیز راهکارهای حل مشکلات را ارائه کند.

وی شبکه تحقیقات شیلات کشور را متشکل از ۱۳ مرکز و پژوهشکده در استان‌های مختلف کشور دانست و تأکید کرد: تحقیقات شیلات کشور با سابقه ۱۰۴ ساله‌ای که دارد، بسیاری از مشکلات و مسائل مربوط به این حوزه را حل کرده است که امیدواریم این کنگره بتواند در راستای تقویت هرچه بیشتر تحقیقات علوم شیلاتی حرکت کند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید