Iranian Agriculture News Agency

امرار معاش دو میلیون نفر در ایران از صنعت خرما

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر گفت: دو میلیون نفر در کشور از طریق صنعت خرما امرار معاش می‌کنند و بیش از ۳۵۰ هزار تن از ۱.۳ میلیون تن خرما کشور صادر می‌شود.

امرار معاش دو میلیون نفر در ایران از صنعت خرما

به گزارش خبرنگار ایانا در بوشهر، علی باستین در گشایش پنجمین نمایشگاه بین‌المللی خرما و صنایع وابسته در بوشهر با اشاره به جایگاه وضعیت اقتصادی خرما اظهار داشت: بر اساس گزارش فائو در سال 2022 تولید جهانی خرما 9.8 میلیون تن به ارزش 8.8 میلیارد دلار است که از این میزان 1.3 میلیون تن معادل 13.5 درصد به ارزش 1.2 میلیارد دلار مربوط به جمهوری اسلامی بوده که بعد از مصر و عربستان جایگاه سوم جهان دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر بابیان اینکه خرما در 15 استان کشور کشت می‌شود گفت: 6 استان بیشترین تولید خرما کشور دارند و اکنون نمایندگان آن‌ها در این نمایشگاه حضور دارند.

وی با اشاره به فعالیت 500 هزار نفر به‌صورت مستقیم در عرصه صنعت خرما در کشور خاطرنشان کرد: دو میلیون نفر در کشور از طریق صنعت خرما امرارمعاش می‌کنند و بیش از 350 هزار تن از 1.3 میلیون تن خرما کشور صادر می‌شود.

باستین با اشاره به صادرات 27 درصد خرما کشور خاطرنشان کرد: در بین محصولات خشکبار بعد از پسته بیشترین صادرات کالای غیرنفتی مربوط به خرما است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر سرانه مصرف خرما در جهان 1.1 کیلوگرم دانست و خاطرنشان کرد: سرانه مصرف خرما در ایران پنج تا 6 کیلوگرم اعلام‌شده است.

باستین با اشاره به جایگاه مناسب اقتصادی جهان در میزان تولید و سطح زیر کشت خرما گفت: در این راستا رتبه خوبی در حوزه کیفی و تکنولوژی در ایران نداریم و در این راستا میزان عملکرد و قیمت نهایی محصول خرما در جایگاه پایین در سطح دنیا قرار داریم.

وی نکته مهم را تولید باهدف صادرات خرما اعلام و بیان کرد: اگر توسعه کمی و کیفی شکل نگیرد و مکانیزاسیون ارتقا نیابد و آفات نخلستان‌ها کنترل نشود و ارتباط مناسب با بازارهای جهانی برقرار نشود این امکان وجود دارد بازارهای صادراتی از دست بدهیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر برنامه‌ریزی مناسب و قوی برای ارتقا صنعت و صادرات خرما را مورد تأکید قرارداد و خاطرنشان کرد: بنا به تأکیدات مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور و وزیر کشور تدوین سند زنجیره ارزش محصولات اساسی کشور ازجمله خرما یک ضرورت است.

باستین با اشاره به تدوین سند ملی زنجیره خرما گفت: استان بوشهر مدیریت این موضوع بر عهده دارد و همه استان‌های خرماخیز کشور همکاری دارند که ان‌شاءالله این سند ملی در بوشهر نهایی شود.

وی از مدیران دستگاه‌های دولتی و خصوصی ازجمله انجمن ملی خرما، نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقاضا می‌شود در این موضوع کمک کنند تا به نحو مطلوب این سند ملی تدوین و زمینه سرمایه‌گذاری فراهم شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر اهداف مهم جشنواره و نمایشگاه ملی خرما در استان بوشهر را برشمرد و گفت: هرسال که این جشنواره برگزار می‌شود و امسال پنجمین نمایشگاه تشکیل‌شده محصولات نوآوری ارائه شود و برند سازی انجام شود.

باستین انتقال تجارب با همکاری بخش خصوصی را مورد تأکید قرارداد و بیان کرد: با توجه به اینکه تولیدکننده و مصرف‌کننده در کنار هم قرار دارند می‌توان خواسته‌های بازار بهتر شناسایی شود و متناسب با آن ضمن توجه به استانداردسازی نسبت به ارتقا کمی و کیفی محصول خرما اقدام شود.

وی به اشتراک گذاشتن دستاورد و انتقال تجربیات را یک ضرورت دانست و گفت: یکی از نقاط ضعف ما در بازارهای جهانی مشکل در بسته‌بندی و فرآوری خرما است که خوشبختانه وضعیت نسبت به گذشته بهبودیافته ولی تا رسیدن به سطح موردنظر و رقیب‌های جهانی خیلی فاصله است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر اضافه کرد: انتظار می‌رود در این نمایشگاه ارتباطات تجاری، اقتصادی و فرهنگی بین شرکت‌های بخش خصوصی کشور که حضور دارند شکل بگیرد و فرصتی ایجاد شود تا زمینه جذب سرمایه‌گذار از تولید تا صادرات فراهم شود.

باستین ابراز امیدواری کرد و گفت: هرسال در برگزاری نمایشگاه خرما دستاوردهای بهتری کسب شود و هدف نهایی ضمن ارتقا درآمد و کسب معیشت خانوارها در سطح کشور محصولات خرما در صادرات غیرنفتی ارتقا یابد.

وی از تشکیل میز ملی خرما در بوشهر خبر داد و افزود: میز ملی خرما از فردا در بوشهر به حضور مسئولان دولتی و بخش خصوصی و مسئولان مجلس شورای اسلامی تشکیل می‌شود و امید می‌رود بیانیه‌های صادرشده در پنج سال گذشته محقق شود چراکه تنها تشکیل نمایشگاه نیست بلکه رفع مشکلات این حوزه به‌ویژه کشاورزان زحمتکش است و خوشبختانه با پیش‌بینی انجام شده چند مورد از مشکلات رفع شده و دستاوردهای خوبی حاصل‌شده است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید