"تواضع" در گفتگو با ایانا خبر داد:

تولید بیش از یک‌سوم بذر محصولات زراعی در سال توسط شبکه تعاونی روستایی

تولید بیش از یک‌سوم بذر محصولات زراعی در سال توسط شبکه تعاونی روستایی

مدیرکل دفتر توسعه خدمات فنی و کشاورزی تعاونی‌ها گفت: این شبکه با دارائی 95 سایت فرآوری و بوجاری بذر رسمی در 28 استان کشور، تولید بیش از یک‌سوم بذر محصولات زراعی اساسی را بر اساس برنامه‌ریزی سالیانه تولید، تدارک و توزیع می‌کند.

محسن تواضع مدیرکل دفتر توسعه خدمات فنی و کشاورزی تعاونی‌های سازمان مرکزی تعاون روستایی در گفتگو با خبرنگار ایانا با اشاره به این که برای تأمین امنیت غذایی کشور در سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدائی‌ها» توسعه صنعت بذر به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین نهاده‌ها است، گفت: توسعه صنعت بذر ساختاری تعیین‌کننده در توسعه، اشتغال، تقویت، تحکیم و افزایش تولید محصولات اساسی دارد.

وی ادامه داد: از طرفی دستیابی به خوداتکایی محصولات زراعی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و تولید بذر می‌تواند از اقدامات اساسی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی، کاهش آسیب‌پذیری و ارتقای پایداری در برابر تهدیدات خارجی باشد.

تواضع بابیان اینکه تولید بذر باکیفیت به افزایش تولید در داخل کشور کمک می‌کند، تصریح کرد: همچنین می‌تواند منبع قابل‌توجهی از تبادلات خارجی از طریق صادرات بذر به کشورهای دیگر را هم فراهم سازد.

مدیرکل دفتر توسعه خدمات فنی و کشاورزی تعاونی‌ها با اشاره به شبکه تحت پوشش سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، گفت: این شبکه با دارائی 95 سایت فرآوری و بوجاری بذر رسمی در 28 استان کشور، تولید بیش از یک‌سوم بذر محصولات زراعی اساسی را بر اساس برنامه‌ریزی سالیانه تکثیر و تدارک بذر معاونت زراعت تولید، تدارک و توزیع می‌کند.

به گفته تواضع؛ بذر محصولات گندم، جو، حبوبات (لوبیا و نخود)، سیب‌زمینی، برنج، سویا، کنجد، شبدر، پنبه و کلزا از جمله بذور محصولات تولیدی است.

وی با تأکید بر این که تلفیق عوامل طبیعی و فنی کشاورزی با عوامل انسانی در شبکه تعاون روستایی وجود دارد، تصریح کرد: این موضوع می‌تواند یکی از بهترین ظرفیت‌های اعمال سیاست‌گذاری تولید بذر در بستر شبکه تحت پوشش باشد.

تواضع، بر برنامه‌ریزی‌های متمرکز تولید بذر توسط تعاون مرکزی روستایی اشاره کرد و یادآور شد: تشکیل شرکت تعاونی توسعه کشاورزی تخصصی بذر پایتخت، تشکیل کمیته فنی بذر اصلاح‌شده و استفاده از ظرفیت‌های کمپانی‌های معتبر خارجی (در حال مذاکره با شرکت نویساد صربستان) ازجمله این برنامه است.

وی افزود: مشارکت وسیع در ساماندهی بذور خودمصرفی محصولات زراعی و استفاده از ظرفیت کشت و صنعت‌های تحت پوشش شبکه جهت تولید بذر محصولات سبزی و صیفی (از قبیل گوجه‌فرنگی، پیاز، خیار سبز، فلفل، هندوانه، ملون) نیز در حال برنامه‌ریزی است.

عطیه حاجی

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید