معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد:

کشت قراردادی 80 هزار تن گندم دوروم کشور

کشت قراردادی 80 هزار تن گندم دوروم کشور

معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی استان خوزستان را استانی زراعی و چشم و چراغ زراعت کشور خواند و گفت: چشم انداز زراعت کشور در حال تغییر است و با توجه به آزادسازی نهاده ها و ورود بخش صنعت به عرضه و تقاضا در حال دگرگونی است.

به گزارش خبرنگار ایانا در خوزستان، جواد وفابخش معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی در جلسه کشت‌های پاییزه با محوریت گندم، دانه های روغنی و کشاورزی قراردادی گفت: چشم انداز زراعت کشور در حال تغییر است و با توجه به آزادسازی نهاده‌ها و ورود بخش صنعت به عرضه و تقاضا در حال دگرگونی است. 

وی افزود: حرکت بخش کشاورزی در حال حاضر در دو مسیر حرفه‌ای شدن برای افراد با توانایی بالا در اداره بنگاه‌های اقتصادی و حوزه کشاورزی معیشتی که نسخه ای متفاوت از کشاورزی حرفه‌ای است حرکت می‌کند.

وفابخش در ادامه تصریح کرد: پیش از این واردات ارزان قیمت مانع از ایجاد کشت قراردادی شده بود ولی با رویکرد جدید و توجه به سمت تقاضای محصول این مهم بیشتر خواهد شد.

وی با بیان اینکه باید از روزی که بذر درخاک وارد می شود مشتری محصول مشخص گردد اظهار داشت: دولت مسئول خرید تضمینی همه محصولات کشاورزی نیست.

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: کشت قرادادی از چندین سال پیش برای محصول چغندر قند در کشور اجرا شده و امتحان خود را پس داده است.

وفا بخش با اشاره به اینکه الگوی کشت و میزان تولید یکی از راهکارهای تاثیرگذار بر الگوی مصرف بوده و در دنیا استفاده می شود اذعان کرد: در گیاهان روغنی نیز این مسئله صدق می‌کند. بنابراین کشت قراردادی به تولید کیفی کمک شایانی خواهد کرد.

وی خوزستان را یک استان زراعی و چشم امید زراعت کشور و کشت قراردادی را کلید حل بسیاری از مشکلات دانست و افزود: صنعت باید پشتیبان کشاورز باشد و تداخلات دولت در توافق بین کشاورز و کارخانجات باید به حداقل برسد.

وفابخش با بیان اینکه الگوی کشت قراردادی در کشاورزی سنتی ایران نیز وجود داشته اظهار کرد: در کشورهایی که قطب کشاورزی هستند دولت ها کمترین دخالت ها را دارند.

وی از پیگیری برای قراردادی کردن کشت گندم نیز خبر داد و گفت: سال گذشته 80 هزار تن گندم دوروم به صورت قراردادی کشت شد و 10 درصد بالاتر از قیمت تضمینی خریداری شد.

معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی در ادامه با بیان اینکه بیمه محصول نیز توسط صاحبان صنایع پرداخت می شود تصریح کرد: 9 استان مشمول تفاهم نامه ای خواهند شد که در آن سطح سبزی و صیفی هر استان مشخص خواهد شد و اجرای این تفاهم نامه باعث خواهد شد محصولات استراتژیک نیز در سطح مناسبی کشت شود و مشکل حمل و نقل محصولاتی که تداخل کشت و برداشت دارند مرتفع شود.

جواد وفا بخش نقش نظام صنفی را در این تفاهم نامه بسیار مهم خواند و تصریح کرد: مشارکت بخش خصوصی با دولت یکی از پروتکل های کاری معاونت زراعت است.

وی ادامه داد: برای حل مشکل حمل و نقل محصول چغندر قند با نهادهای مربوطه تفاهم نامه ای منعقد شده است که استان خوزستان نیز جز استان های این تفاهم نامه است.

وفابخش در پایان بیان کرد: باوجود تحریم‌ها بخش کشاورزی تنها بخشی بود که با 8 درصد رشد از سایر بخش های اقتصادی جلوتر است

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید