وزیر جهاد کشاورزی:

تأمین سوخت مرغداری‌ها دچار اختلال نمی‌شود

تأمین سوخت مرغداری‌ها دچار اختلال نمی‌شود

آذربایجان شرقی-ایانا- وزیر جهاد کشاورزی با اطمینان دادن به مرغداران درباره تأمین سوخت مورد نیاز واحدهای تولیدی گفت: تأمین سوخت مرغداری‌ها نباید دچار اختلال شود و تولیدکنندگان باید به فعالیت و تولید خود ادامه دهند.

کدخبر: 137897

به گزارش ایانا، غلامرضا نوری در نشست با فعالان حوزه دام و طیور شهرستان مراغه اظهار کرد: یکی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی، حمایت از تولید برق از سلول‌های خورشیدی است و در صورت نیاز به واگذاری زمین، تلاش می‌کنیم این زمین در کمتر از یک ماه واگذار شود.

وی افزود: وزارت نیرو نیز در این زمینه حمایت خواهد کرد تا هم به تأمین انرژی مورد نیاز بخش کشاورزی کمک شود و هم بخشی از نیاز انرژی کشور تأمین شود.

وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر ضرورت افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی گفت: باید کشت‌های متراکم، گلخانه‌ها و صنایع تبدیلی و تکمیلی را توسعه دهیم تا حداکثر ارزش افزوده از تولیدات کشاورزی ایجاد شود و در صورت وجود متقاضی و سرمایه‌گذار، توسعه صنایع تبدیلی در اولویت قرار خواهد گرفت.

نوری همچنین بر ضرورت تفویض اختیارات بیشتر به شهرستان‌ها تأکید کرد و گفت: این موضوع مورد تأکید رئیس‌جمهور نیز هست و هر میزان از اختیارات که منع قانونی نداشته باشد، باید به شهرستان‌ها واگذار شود تا مردم بتوانند امور خود را در همان منطقه حل و فصل کنند.

وی درباره پروژه آزادراه مراغه نیز اظهار کرد: برای تکمیل آزادراه مراغه و رفع تداخل آن با مرکز تحقیقات دیم، حتماً موضوع را پیگیری و همکاری خواهیم کرد.

وزیر جهاد کشاورزی با اطمینان دادن به مرغداران درباره تأمین سوخت گفت: به مرغداران اطمینان می‌دهیم که تأمین سوخت آنها دچار مشکل نخواهد شد و تأکید کرده‌ایم سوخت مرغداری‌ها نباید با اختلال مواجه شود تا تولید ادامه پیدا کند.

نوری ادامه داد: البته همه باید در مصرف بهینه و صرفه‌جویی در حوزه انرژی سهیم باشیم و ما نیز باید در بخش کشاورزی نشان دهیم که حداکثر همکاری را برای مصرف بهینه انرژی و صرفه‌جویی داریم.

وی با اشاره به اصلاح قبوض برق برخی واحدهای کشاورزی گفت: قبوض برق برخی واحدهای کشاورزی در حال اصلاح است.

نوری یکی از برنامه‌های اساسی وزارت جهاد کشاورزی را افزایش نقش تولیدکنندگان در بازار عنوان کرد و گفت: تولیدکنندگان باید در بازار نقش ایفا کنند و اگر وارد این مرحله نشوند، نمی‌توانند تولیدات خود را متنوع کنند.

وی با اشاره به مشکلات گذشته در تأمین نهاده‌های دامی و طیور افزود: تا چند سال قبل مشکلات زیادی در این حوزه وجود داشت؛ از جمله گرفتن پشت‌فاکتوری و تحویل کالا با یک تا دو ماه تأخیر در سیستم تأمین نهاده‌ها، اما همه این موارد اصلاح شده است.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: اعلام کردیم هر مرغدار، دامدار یا تشکلی که بخواهد نهاده مورد نیاز خود را وارد کند، مجوز دریافت خواهد کرد و تعدادی از فعالان نیز وارد این حوزه شده‌اند. همچنین سیستم بازارگاه را اصلاح کردیم.

وی گفت: در تحویل نهاده‌ها رقابت ایجاد شده و نشتی‌ها و مفسده‌های این حوزه نیز اصلاح شده است. در حال حاضر حدود ۸۰۰ هزار تن کالا در بازارگاه وجود دارد و خرید ذرت در این سامانه در ماه جاری از ۹۰۰ هزار تن گذشته است.

نوری افزود: حتی در شرایط جنگی و در حالی که کشور در محاصره قرار داشت، دامداران و مرغداران توانستند نهاده مورد نیاز خود را به‌راحتی تأمین و خریداری کنند.

وی با بیان اینکه این اصلاحات منافع برخی افراد را جابه‌جا و درآمدهای بادآورده را حذف کرد، اظهار کرد: در مسیر اصلاحات فشار زیادی وارد شد و حملات زیادی به وزارت جهاد کشاورزی انجام گرفت تا مفسده‌هایی که به سفره مردم آسیب می‌زد، باقی بماند و اصلاح نشود، اما با حمایت‌های ویژه رئیس‌جمهور این اصلاحات انجام شد.

وزیر جهاد کشاورزی با قدردانی از کشاورزان و تولیدکنندگان کشور گفت: تولیدکنندگان در همه حوزه‌ها کاری کردند که موجب شگفتی دنیا شد. پس از جنگ، در اجلاس‌های بین‌المللی با ۲۰ نفر از مقامات کشورهای خارجی دیدار داشتم و در این دیدارها اذعان می‌کردند که دولت، ملت و مردم ایران در این شرایط ایستادگی کرده‌اند.

نوری با اشاره به نقش نیروهای مسلح و تولیدکنندگان در تأمین امنیت کشور افزود: نیروهای مسلح ایران به‌خوبی از کشور دفاع کردند و تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان امنیت غذایی نیز نقش بسیار مهمی داشتند و تولید به‌صورت مستمر ادامه یافت.

وی ادامه داد: در فروشگاه‌ها، بازار و خیابان‌ها کمبودی وجود نداشت و مردم با کمبود کالا مواجه نشدند و وفور کالا وجود داشت؛ این در حالی بود که در برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس و اراضی اشغالی کمبود مواد غذایی ایجاد شد.

نوری با اشاره به عملکرد صیادان کشور در دوران جنگ گفت: ۱۲ نفر از صیادان کشور به شهادت رسیدند، اما صیادان آن‌قدر میزان صید را افزایش دادند که کشور از واردات ماهی بی‌نیاز شد.

وی افزود: ۸۰ نفر از تولیدکنندگان بخش کشاورزی و ۱۱ نفر از همکاران وزارت جهاد کشاورزی نیز در این دو جنگ اخیر به شهادت رسیدند.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تأکیدات رهبر انقلاب بر خودکفایی گفت: سال‌ها بر ضرورت خودکفایی تأکید شد و امروز همه متوجه شده‌اند که این آموزه یک الزام بوده است؛ موضوعی که امام خمینی(ره) نیز بر آن تأکید داشتند.

نوری افزود: پیش از جنگ در نشستی با حضرت آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی حضور داشتم و مشاهده کردم که ایشان کاملاً به اصول امنیت غذایی معتقد و بر این حوزه مسلط هستند.

وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی در حوزه سامانه‌ها رتبه نخست را دارد و نقطه شروع اصلی این مسیر نیز رهبر انقلاب اسلامی بودند که با راهنمایی‌های خود، تسلط و توجه ویژه به این حوزه را نشان دادند.

نوری سیاست اصلی وزارت جهاد کشاورزی را حمایت از تولید و تولیدکننده داخلی عنوان کرد و گفت: این مسیر آسان نبود، زیرا جامعه به قیمت‌گذاری دستوری عادت کرده بود و سرکوب قیمتی انجام می‌شد، اما با اصلاح رویکردها به خودکفایی در گوشت سفید رسیدیم و در شرایط جنگ نیز امکان صادرات این محصول فراهم شد.

وی تأکید کرد: وظیفه ما این است که مشکلات تولیدکنندگان را حل کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود درباره قیمت محصولات کشاورزی گفت: در حال حاضر گران‌فروشی در محصولات کشاورزی وجود ندارد، اما گرانی وجود دارد که بخشی از آن ناشی از اصلاحات ارزی، بخشی مربوط به قوانین تصویب‌شده و بخشی نیز ناشی از شرایط جنگ است؛ چرا که هزینه‌های حمل‌ونقل در جهان و ایران بر اثر جنگ افزایش یافته است.

وی همچنین با اشاره به عملکرد دولت در شرایط دشوار کشور گفت: رئیس‌جمهور در سخت‌ترین شرایط کشور، در دو سالی که اتفاقات زیادی برای کشور رخ داد، مردانه و شجاعانه ایستاد و با مسیر مشخص و مقاومت، از حقوق کشور دفاع کرد.

نوری افزود: تفاهم‌نامه‌ای که به امضا رسید، سند افتخار کشور بود و در مقابل «دادن هیچ»، چندین تعهد از طرف مقابل گرفته شد.

وی ادامه داد: ما مذاکره کردیم و نتیجه آن این بود که دنیا حق را به ما داد. با مذاکره در میانه جنگ نشان دادیم که صلح‌طلب و متمدن هستیم و نشان دادیم که آغازکننده جنگ طرف مقابل بوده و پاسخ آن را نیز دریافت کرده است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید