رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی:

افزایش هزینه‌های تولید، بخش کشاورزی را با چالش جدی مواجه می‌کند

 افزایش هزینه‌های تولید، بخش کشاورزی را با چالش جدی مواجه می‌کند

آذربایجان شرقی- ایانا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به افزایش هزینه‌های تولید در بخش کشاورزی گفت: رشد قیمت نهاده‌ها و هزینه‌های جاری می‌تواند بر میزان تولید و بهره‌وری محصولات کشاورزی تأثیرگذار باشد و ضرورت دارد برای حمایت از تولیدکنندگان، تدابیر مؤثری اتخاذ شود.

کدخبر: 135465

به گزارش ایانا، شهرام شفیعی در جلسه هماهنگی کارگروه خرید تضمینی گندم استان با تأکید بر اهمیت حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی اظهار کرد: در سال‌های اخیر هزینه‌های تولید در بخش کشاورزی روند افزایشی داشته و این موضوع به یکی از دغدغه‌های اصلی بهره‌برداران و تولیدکنندگان تبدیل شده است.

وی افزود: افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی، دستمزد نیروی کار و سایر هزینه‌های مرتبط با تولید، فشار مضاعفی بر کشاورزان وارد کرده است و در صورت بی‌توجهی به این مسئله، امکان کاهش انگیزه تولید و افت بهره‌وری در برخی محصولات راهبردی وجود خواهد داشت.

شفیعی با بیان اینکه امنیت غذایی کشور در گرو حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی است، خاطرنشان کرد: لازم است دستگاه‌های مسئول با اتخاذ سیاست‌های حمایتی، تأمین به‌موقع نهاده‌ها، تسهیل دسترسی به منابع مالی و رفع موانع تولید، زمینه پایداری تولید در بخش کشاورزی را فراهم کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی همچنین به موضوع تسهیلات بانکی بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: بر اساس قوانین و سیاست‌های ابلاغی، ۱۵ درصد از تسهیلات بانک‌ها باید به بخش کشاورزی اختصاص یابد، اما متأسفانه در عمل تنها حدود ۵ درصد از این سهم محقق شده است.

وی افزود: فاصله قابل توجه میان سهم تعیین‌شده و میزان واقعی پرداخت تسهیلات، یکی از مشکلات جدی بخش کشاورزی محسوب می‌شود و محدودیت دسترسی کشاورزان به منابع مالی اجرای طرح‌های افزایش بهره‌وری را با چالش مواجه کرده است.

شفیعی تصریح کرد: انتظار می‌رود شبکه بانکی با توجه به نقش راهبردی بخش کشاورزی در تأمین امنیت غذایی کشور، همکاری بیشتری در پرداخت تسهیلات مورد نیاز بهره‌برداران داشته باشد تا تولیدکنندگان بتوانند با اطمینان بیشتری فعالیت کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به آغاز فصل برداشت و خرید تضمینی گندم اشاره کرد و گفت: خرید تضمینی گندم یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت برای حمایت از کشاورزان و تأمین ذخایر راهبردی کشور است و موفقیت این طرح نیازمند همکاری و هماهنگی همه دستگاه‌های اجرایی در سطح استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از فرمانداران شهرستان‌های استان خواست همکاری و هماهنگی لازم را با مدیریت تعاون روستایی استان، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان و سایر دستگاه‌های متولی خرید تضمینی گندم داشته باشند و افزود: فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم، رفع موانع احتمالی، تسهیل فرآیند تحویل محصول و نظارت مستمر بر عملکرد مراکز خرید از جمله اقداماتی است که می‌تواند به اجرای مطلوب خرید تضمینی کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: همکاری نزدیک فرمانداری‌ها، تعاون روستایی، اداره کل غله و سایر نهادهای مرتبط، نقش مهمی در جلب رضایت گندمکاران و تسریع در روند خرید محصول خواهد داشت.

شفیعی در پایان با تأکید بر ضرورت حمایت همه‌جانبه از کشاورزان اظهار کرد: تولیدکنندگان بخش کشاورزی در خط مقدم تأمین امنیت غذایی کشور قرار دارند و حمایت از آنان، سرمایه‌گذاری برای توسعه پایدار و تضمین امنیت غذایی نسل‌های آینده است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید