تولید ۱۴۰۰ کیلوگرم زعفران در استهبان
فارس-ایانا-مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان از پایان برداشت محصول زعفران در این شهرستان خبر داد و گفت: امسال حدود هزار و 400 کیلوگرم کلاله خشک زعفران از مزارع برداشت شده است.
مهدی اعیان منش بیان کرد: برداشت زعفران در این شهرستان از اواخر آبان ماه آغاز شد و تا اوایل آذر ماه ادامه داشت.
به گفته وی؛ سطح زیر کشت زعفران در شهرستان استهبان 562 هکتار است که 6 هکتار آن در سال جاری توسعه یافته است.
این مقام مسئول تصریح کرد: با وجود افزایش سطح کشت این محصول، میزان عملکرد زعفران در مقایسه با سال گذشته 50 درصد کاهش داشته است و علت آن گرمی هوا، تغییر شرایط اقلیمی، کاهش نزولات آسمانی و کم آبی بوده است.
اعیان منش بیان کرد: در شهرستان استهبان برای رفع مشکلات پاک کردن گل زعفران که شامل جداسازی کلاله از گل است، تسهیلات خرید دستگاه گل پاککن در نظر گرفته شده است تا کمبود نیروی کارگری در زمان برداشت برطرف شود.
وی افزود: با توجه به اینکه یکی از مهمترین مراحل برداشت زعفران، خشک کردن کلاله با حفظ کیفیت است، در حال حاضر دستگاه مدرن خشککن زعفران با تلاشهای بخش خصوصی و حمایتهای جهاد کشاورزی در شهرستان موجود است و استفاده از این دستگاه می تواند به حفظ کیفیت محصول کمک کند تا قابلیت عرضه به بازارهای خارجی را نیز داشته باشد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: انتخاب زمان مناسب کشت، اندازه مناسب پیاز زعفران، تعداد دفعات آبیاری، آبیاری مناسب و به موقع و تغذیه مناسب باعث بالا رفتن عملکرد محصول می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان مزایای اصلی کاشت زعفران را نیاز آبی کم، امکان کشت در زمین های شنیرسی، ارزش افزوده بالا، اهمیت صادراتی و ارز آوری، آسانی حمل و نقل، کم بودن دفعات آبیاری و عدم همزمانی با پیک آبیاری سایر گیاهان برشمرد.
خبرنگار: شیدا اشتری
دیدگاه تان را بنویسید