گزارش ایانا از چهاردهمین نمایشگاه محصولات ارگانیک ایران
ارگانیک بکاریم، سلامت برداشت کنیم
در چهادهمین نمایشگاه ارگانیک ایران، تولیدکنندگان و فعالان صنعت تولید این دسته از محصولات با اشاره به کم هزینهتر بودن پیشگیری از درمان، اتقاق نظر داشتند که با کشت ارگانیک و تولید محصولات سلامت محور میتوان شعار «پیشگیری بهتر از درمان» را عملی کرد.
تهران-ایانا- در چهاردهمین نمایشگاه محصولات ارگانیک ایران، جایی که عطر خاک سالم و محصولات بینیاز از سموم در فضا پیچیده بود، کشاورزان و تولیدکنندگان سلامتمحور از گوشهوکنار کشور گرد هم آمدند تا از ثمره تلاشهایشان بگویند. غرفهها پر بود از رنگ طبیعی محصولات و حرفهای مشترک درباره مسیری که هنوز دشوار است؛ مسیری برای گسترش کشتی که سلامتی را از خاک تا سفره تضمین میکند. فعالان این حوزه باور دارند که «سلامتی از سفره آغاز میشود» و توسعه کشت ارگانیک، نهفقط یک انتخاب اقتصادی بلکه راهی پیشگیرانه برای جامعهای سالمتر و آیندهای پایدار است.
به گزارش خبرنگار ایانا، چهاردهمین نمایشگاه محصولات ارگانیک ایران که از ۸ تا ۱۴ مهرماه با حضور تولیدکنندگان، کشاورزان و شرکتهای فعال در عرصه محصولات سلامتمحور در تهران برگزار شد، فرصتی بود برای آشنایی بیشتر مردم با محصولات ارگانیک، خرید مستقیم و تخفیفدار برای مردم این محصولات و همچنین فرصتی مغتنم برای شنیده شدن دغدغهها و تجربههای فعالان این عرصه از سوی رسانه و مسئولان بود.
در جریان نمایشگاه علیرضا صالح،معاون صندوق توسعه ملی، اعلام کرد سرمایهگذاری در طرحهای کشاورزی ارگانیک تا سقف ۲۰۰ میلیون دلار افزایش مییابد و حمایت مالی هدفمند میتواند زمینهساز رشد تولید و صادرات باشد. همچنین صدرالدین نیاورانی، عضو کمیسون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر ضرورت تقویت فروش و صادرات این محصولات، از آمادگی بخش خصوصی برای پیشخرید تا ۱۰ میلیون دلار، عرضه در بازارهای جهانی و حمایت از فروش داخلی تولیدکنندگان خبر داد.
یکی از فعالان صنعت پخش محصولات سلامتمحور، در گفتوگو با خبرنگار ایانا، از تجربه های کشاورزی گفت که زعفرانش را ارگانیک کشت کرده و موفق به صادرات این محصول به آلمان شده است. آن هم در حالی که آلمانیها از وجود کشت ارگانیک در ایران بیخبر بودند.
رئیس انجمن ارگانیک نیز با اشاره به اهمیت حفظ پایداری خاک در کشت ارگانیک گفت: «حرکت بهسوی کشت ارگانیک ضرورتی اجتنابناپذیر است. امروز فرسایش خاک، شوری زمین و استفاده بیرویه از کود و سموم شیمیایی تهدیدی جدی برای بقای خاک به شمار میرود. تنها راه نجات، بازگشت به طبیعت و استفاده از روشهای ارگانیک است.»
در همین حال، تولیدکنندهای چای ارگانیک نیز از کند بودن فرایند صدور مجوزها گلایه داشت. او گفت: «برای هر مرحله از تولید تا بستهبندی، با مجوزهای متعدد و زمانبر روبهرو هستیم. این روند باید تسهیل شود تا تولیدکننده بتواند با تمرکز بیشتری بر کیفیت محصول کار کند.»
دیگر فعال کشت و صنعت از مزایای کشت قراردادی نیز میگفت: «کشت قراردادی علاوه بر تضمین فروش محصول، به کشاورز اطمینان خاطر میدهد که سرمایهگذاریاش در تولید سالم، بینتیجه نمیماند.»
در نهایت، تمام فعالان حاضر بر این باور بودند که توسعه کشاورزی ارگانیک، گامی بلند در جهت تحقق شعار «پیشگیری بهتر از درمان» است. آنان تأکید کردند که ریشه بسیاری از بیماریهای امروزی در رژیم غذایی نادرست گذشته نهفته است و تغییر عادات غذایی با مصرف محصولات سالم و طبیعی میتواند نقشی اساسی در ارتقای سلامت جامعه ایفا کند.
به گفته این تولیدکنندگان، هدف اصلیشان صرفاً کسب سود نیست؛ بلکه دغدغهای عمیق برای سلامت مردم و زمین دارند. آنان معتقدند که «سلامتی از سفره آغاز میشود» و هر دانهای که با روش سالم کشت شود، سرمایهای برای سلامت ما خواهد بود.
خبرنگار، صبا طاهری
دیدگاه تان را بنویسید