ارتقای کمی و کیفی صفات مرغ بومی

رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ضمن اشاره به روند رو به پیشرفت اصلاح نژاد مرغ آرین، از برنامه ریزی جهت ارتقای کمی و کیفی صفا برتر مرغ بومی کشور خبر داد.

ارتقای کمی و کیفی صفات مرغ بومی

حسن خمیس آبادی در گفت و گو با خبرنگار ایانا، با اشاره به تکلیف برنامه پنج ساله توسعه هفتم، در اختصاص 20 درصد از ظرفیت تولید گوشت مرغ کشور به نژاد آرین بیان کرد: مرغ آرین یکی از ذخایر زنتیکی کشور ایران است که با توجه به برنامه ریزی‌های انجام شده بر اساس برنامه ۵ ساله هفتم، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور از دو سال پیش برنامه‌های اصلاح نژادی روی این نژاد را آغاز کرده است.

وی ابراز امیدواری کرد که طی چند سال آینده به اهداف مشخص شده برای اصلاح نژاد آرین دست پیدا کنیم و در نتیجه آن، اختصاص سهم ۲۰ درصدی از تولید مرغ کشور را به نژاد آرین قابل دستیابی خواهد بود.

 

برنامه ریزی برای ارتقای کمی و کیفی صفات برتر مرغ تخمگذار بومی کشور

رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، با بیان این که خوشبختانه موسسه تحقیقات علوم دامی در سال گذشته ۶ نژاد مرغ بومی را ثبت و معرفی کرد، گفت: می‌دانیم که امروز این نژادهای مرغ بومی در سطح شش استان مختلف کشور گسترش خیلی خوبی پیدا کرده، و باعث افزایش تولید تخم مرغ شدند.

وی افزود: برخی از این نژادها صفات گوشتی را نیز داشتند که بر اساس برنامه موسسه تحقیقات علوم دامی با همکاری معاونت امور تولیدات دامی وزارتخانه، تلاش بر این است که علاوه بر ارتقاء تولید تخم مرغ در مرغ‌های بومی، صفات تولید گوشت را نیز در این مرغ‌ها ارتقا دهیم.

وی گفت: برنامه‌ریزی‌ها و مطالعات اقتصادی روی این مرغ‌ها انجام شده و خوشبختانه به این نتیجه رسیده‌ایم که برخی از این نژادها می‌تواند نقش موثری در تولید گوشت مرغ داشته باشند.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید