تحول در صنعت نان، ضرورتی انکارناپذیر / ارزش واقعی نان در ایران نادیده گرفته شده است

تهران- ایانا- رئیس هیأت مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران و عضو هیأت مدیره انجمن غلات با انتقاد از سیاست‌های فعلی در حوزه قیمت‌گذاری و یارانه نان، خواستار حمایت عملی دولت از نانوایان، کشاورزان و آسیابانان شد و از مسئولان خواست که به جای دخالت در بازار، اجازه دهند اقتصاد این بخش بر مبنای واقعیت‌های بازار شکل بگیرد.

تحول در صنعت نان، ضرورتی انکارناپذیر /  ارزش واقعی نان در ایران نادیده گرفته شده است

به گزارش خبرنگار ایانا  اولین همایش «روز ملی گندم و نان» که روز یکشنبه -31 فروردین ماه-  در حال برگزاری است.

محمدرضا مرتضوی این روز را روزی خاص برای گرامی‌داشت زحمات کشاورزان، نانوایان و بخشی از دولت توصیف کرد و بیان داشت: باید قدردان مردمی باشیم که با دستان پینه‌بسته، نان سفره‌ها را تأمین می‌کنند.

وی با تمجید از مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، تصریح کرد: در عین حال عملکرد کلی دولت در تصمیم‌سازی جای انتقاد دارد.

مرتضوی گفت: وضعیت واقعی درآمد نانوایان باید مورد نظر قرار گیرد. دکانی که روزانه ۵۰۰ کیلو نان تولید می‌کند، ارزشی بالغ بر ۶۵۰ میلیون تومان در ماه دارد، اما تنها ۸۰ تا ۹۰ میلیون تومان درآمد کسب می‌کند که با آن امکان اداره نانوایی وجود ندارد.

رئیس هیأت مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران با هشدار نسبت به رشد فروش غیر قانونی آرد و ورود واسطه های غیرضروری به مالکیت کارخانه‌ها اظهار داشت: دولت باید با دادن یارانه مستقیم به مردم، اجازه دهد تا بازار خودش تعادل پیدا کند؛ با این همه دستگاه نظارتی و بودجه عظیم، باز هم هیچ‌کس راضی نیست.

مرتضوی بخش کشاورزی را نیز نیازمند تحول دانست و عنوان کرد: اگر چهار میلیون هکتار زمین مرغوب با کشت صحیح در اختیار باشد، می‌توان کل نیاز گندم کشور را تأمین کرد. اما متأسفانه آمارسازی و نبود برنامه‌ریزی علمی باعث شده بهره‌وری به شدت پایین بیاید.

وی از مسئولان خواست که به خواسته‌های صنف نانوایان، کشاورزان و آسیابانان گوش دهند و تصریح کرد: کارخانه‌های آرد و نانوایان دیگر توان ادامه ندارند؛ دولت اگر واقعاً خادم ملت است، باید در عمل از این بخش حمایت کند. چشم میلیون‌ها نفر به تصمیمات مسئولان دوخته شده است.

 

خبرنگار: فرناز فتحی

عکاس: مجتبی گودرزی‌کیا

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید