اجرای آیین روز مزرعه و انتقال یافته‌های پژوهشی با موضوع توسعه کشت

آیین روز مزرعه و انتقال یافته های پژوهشی با موضوع توسعه کشت گراس های علوفه‌ای سردسیری چند ساله با حضور محققین، پژوهشگران و متخصصین ملی، استانی و شهرستانی بخش کشاورزی در جمع کشاورزان، دامداران و مروجین این شهرستان در یک مزرعه تحقیقاتی واقع در روستای گوگ تپه میاندوآب برگزار شد.

اجرای آیین روز مزرعه و انتقال یافته‌های پژوهشی با موضوع توسعه کشت

به گزارش خبرنگار ایانا در میاندوآب، در این آیین بابک ناخدا عضو هیئت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران با اشاره به اهمیت توسعه کشت گیاهان کم آب بر گفت: استان آذربایجانغربی و شرقی از قطب های مهم دامپروری و تولید علوفه در کشور هستند. با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش نزولات جوی در سالهای اخیر توسعه کشت گیاهان کم آب بر از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی افزود: گراس‌های علوفه ای از گیاهان کم آب بر هستند که با هدف افزایش بهره وری آب در تولید نباتات علوفه ای با نیاز مراقبتی پایین بمنظور حفظ منابع آب و خاک و تنوع زیستی در منطقه کشت می شوند.

بابک ناخدا یادآور شد: گراس ها از گیاهان علوفه ای خوش خوراک، باکیفیت عالی و سرشار از پروتئین هستند که پس از تعلیف دام، مشکلات گوارشی از قبیل نفخ ایجاد نمی کنند.

وی ادامه داد: این گیاهان سیستم ریشه ای عمیق و توسعه یافته ای دارند که به نفوذ آب در خاک کمک شایانی می کنند، با افزایش مواد آلی خاک موجب حاصلخیزی آن می شوند و با ایجاد پوشش دائمی در سطح خاک از فرسایش آن جلوگیری می کنند.

ناخدا افزود: گراسهای علوفه ای با شرایط اقلیمی و آب و هوایی مناطق رشد خود به خوبی سازگاری یافته و به تنش‌های زیستی و غیر زیستی از قبیل: آفات، بیماریها، علف های هرز، سرما، گرما، شوری و خشکی مقاوم بوده و قدرت تولید بذر خوبی دارند.

در ادامه رضا محمدی عضو هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی آذربایجانشرقی با اشاره به شرایط کشت، ویژگی های رشدی و انواع گونه های مختلف، مقایسه صفات مورفولوژیک و ارزش غذایی گراس های علوفه‌ای گفت: گراس‌ها اولین گیاهانی هستند که در اوایل بهار رشد می‌کنند و آخرین گیاهانی هستند که برگ‌های آنها در اثر سرما در پائیز از بین می‌رود. از این رو از نظر استفاده از آب سبز و تأمین علوفه‌ برای چرای اوایل بهار و اواخر پائیز از اهمیت خاصی برخوردارند.

وی افزود: نیاز آبی یونجه بعنوان علوفه مرسوم در منطقه حدود ۱۲ هزار مترمکعب است، این در حالی است که نیاز آبی گراس ها حدود ۴ هزار و ۵۰۰ الی ۵ هزار مترمکعب می باشد. از اینرو با توسعه کشت گراس ها در منطقه، علاوه بر حفظ مراتع و چراگاه ها، مصرف آب در تولید علوفه نیز، در حد قابل توجهی کاهش می یابد.

محمدی یادآور شد: گراس ها قادر به استقرار و ادامه حیات در خاک‌های فقیر هستند.

وی عنوان کرد: گونه‌های مختلف گراس های علوفه‌ای سردسیری چند ساله که در روستای گوگ تپه شهرستان میاندوآب کشت شده است شامل: فسکیوی بلند، بروموس، آگروپایرون، داکتیلیس و فالاریس است.

در پایان این برنامه ترویجی فراگیران از مزرعه پژوهشی و چرای دام ها از گونه های مختلف گراس های کشت شده، بازدید کردند.

گفتنی است روسا و مسئولین اداره آموزش و ترویج کشاورزی استان آذربایجانغربی، مرکز تحقیقات کشاورزی، معاونت فنی، اداره بهبود تولیدات گیاهی، اداره آموزش و ترویج و مراکز جهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب نیز در این آیین حضور داشتند.

 

خبرنگار: هومن مویدزاده

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید