تمهیدات سازمان جهاد کشاورزی استان برای تامین دام در ایام عید قربان

تمهیدات سازمان جهاد کشاورزی استان برای تامین دام در ایام عید قربان

آذربایجان شرقی- ایانا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی از تمهیدات انجام شده در تامین دام زنده در آستانه عید سعید قربان خبر داد و گفت: هیچ مشکلی در تامین دام در ایام عید قربان نداریم و نظارت‌های بهداشتی از سوی دامپزشکی انجام می‌شود.

شهرام شفیعی گفت: در آستانه عید سعید قربان، تامین مناسب دام زنده در نظر گرفته شده و نظارت‌های بهداشتی توسط همکاران ما در سازمان دامپزشکی کشور برای این ایام در حال انجام است.

وی با بیان اینکه گوسفند زنده به قیمت مناسب، جهت ذبح در روز قربان در محل کشتارگاه ها و محل های تعیین شده توسط شهرداری تبریز عرضه می‌شود گفت: گوسفندهای قابل عرضه از نظر کنترل های بهداشتی مورد تائید کارشناسان اداره کل دامپزشکی آذربایجان‌شرقی قرار گرفته و با همکاری سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری و اتحادیه تعاونی‌های عشایری استان، در مراکز خرید و فروش احشام ساماندهی شده با اخذ بهاء به افراد متقاضی عرضه می شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کنترل بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و جلوگیری از گسترش بیماری‌های انگلی و در کنار آن، کنترل قیمت در بازار را از دلایل عرضه دام زنده جهت ذبح در روز قربان ذکر کرده و افزود: کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان بر روند چگونگی فروش و عرضه دام زنده نظارت کامل خواهند داشت.

شفیعی با بیان اینکه میزان تولیدات بخش دام در آذربایجان‌شرقی وضعیت مناسبی دارد، از تمهیدات ویژه برای تامین دام زنده برای عید قربان خبرداد و افزود: برنامه‌ریزی ‌و هماهنگی های لازم جهت تامین دام انجام گرفته و در حال حاضر گوسفند مورد نیاز عید قربان آماده عرضه است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی میزان تولید سالانه گوشت قرمز در آذربایجان شرقی را بیش از ۶۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: میزان مصرف گوشت در استان سالانه ۵۰ هزار تن است و ۱۰ هزار تن مازاد بر مصرف تولید می کنیم. البته در مواقعی مانند ایام نوروز یا ماه مبارک رمضان برای ایجاد تعادل در بازار گوشت منجمد و گوشت گرم وارداتی در بازار عرضه می کنیم.

شفیعی با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۳ با تولید ۶۰ هزار و ۹۳۰ تن گوشت قرمز، رکورد جدیدی در این زمینه ثبت کرد ادامه داد: این میزان تولید نسبت به دو سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

وی با اشاره به اینکه تولید گوشت قرمز در استان آذربایجان شرقی طی سال‌های اخیر با روند صعودی همراه بوده است گفت: میزان تولید این محصول در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۵۵ هزار تن بوده که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۵۹ هزار و ۶۰ تن افزایش یافته است که در سال ۱۴۰۳، با تلاش تولیدکنندگان و حمایت‌های دولتی، میزان تولید گوشت قرمز در استان به ۶۰ هزار و ۹۳۰ تن رسید که نشان‌دهنده رشد قابل توجه در این بخش است.

وی تاکید نمود: افزایش ۱۱ درصدی تولید در دو سال گذشته می‌تواند نقش مهمی در تأمین نیازهای پروتئینی استان و کاهش وابستگی به واردات داشته باشد. انتظار می‌رود با تداوم حمایت‌ها، روند رو به رشد تولید گوشت قرمز در آذربایجان شرقی ادامه یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه برنامه‌های دولت در زمینه تأمین نهاده‌ها، توسعه دامپروری صنعتی، احیای دامداری‌های سنتی در روستاها و ارتقاء بهره‌وری در مزارع و دامداری‌ها ، نقش مؤثری در این رشد داشته‌اند گفت: رشد تولید گوشت بدون افزایش چشمگیر جمعیت دامی، حاکی از بهبود مدیریت تغذیه، اصلاح نژاد و بهداشت دام است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید