Iranian Agriculture News Agency

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل:

کاشت گیاهان دارویی گزینه مناسب برای مقابله با بحران کم آبی

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: گیاهان دارویی از پتانسیل تحمل به خشکی بالایی برخوردارند و گزینه مناسبی برای کاشت در شرایط کم آبی محسوب می‌شوند.

 کاشت گیاهان دارویی گزینه مناسب برای مقابله با بحران کم آبی

کمال شهبازی در گفتگو با ایانا از جمع ­آوری 218 گونه گیاهان دارویی از عرصه‌های طبیعی استان و کاشت آن در کلکسیون گیاهان دارویی پایگاه تحقیقاتی سامیان اردبیل خبر داد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه در شرایط فعلی، تغییر الگوی کشت محصولات زراعی آب‌بر به سمت گیاهان دارویی، از جمله حفظ منابع پایه و ارزش افزوده بالا از اهمیت بالایی برخوردار است، بیان کرد: تلاش می‌شود تا پایان امسال تعداد گونه‌های جمع‌آوری شده به بیش از 230 گونه برسد.

مجری طرح احیاء و توسعه کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور گفت: مراتع سبلان یکی از شاخص‌ترین مراتع ایران محسوب می‌شوند. این منطقه با وجود غالب بودن اقلیم نیمه خشک سرد تا نیمه مرطوب و شرایط اکولوژیکی متنوع از تنوع و غنای بسیار بالایی از فلور گیاهان دارویی برخوردار است.

وی افزود: تعداد گونه‌های گیاهی ایران در حدود هشت هزار گونه است که بیش از  دو هزار و 300 گونه از این گونه‌ها دارای خواص دارویی، عطری، ادویه‌ای و آرایشی- بهداشتی هستند و از این تعداد نیز حدود 460 گونه در عرصه طبیعی (جنگلی و مرتعی) استان اردبیل پراکنش دارند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل  بیان کرد: ایجاد بانک جامع از گیاهان بومی و سازگار، استفاده از گیاهان دارویی برای برنامه‌های تحقیقاتی، آموزشی و ترویجی، حفظ ژرم پلاسم‌های باارزش استان خصوصاً گونه‌های نادر و اندمیک (شمال غرب کشور) و جلوگیری از برداشت غیراصولی گیاهان دارویی از عرصه‌های طبیعی، بررسی میزان و ترکیبات مواد مؤثره گیاهان دارویی، روش‌های نوین تکثیر و زادآوری، جذب توریست و بازدیدکننده‌های مختلف، افزایش سطح دانش عمومی شهروندان در زمینه گیاهان دارویی و ارتقای دانش و سرمایه فکری در زمینه کاشت، داشت و بهره‌برداری از گیاهان دارویی در استان از مهم‌ترین اهداف تشکیل کلکسیون گیاهان دارویی و معطر در این پایگاه تحقیقاتی است.

شهبازی افزود: از آنجا که گیاهان دارویی از پتانسیل تحمل به خشکی بالایی برخوردارند، گزینه مناسبی برای کاشت در شرایط کم آبی محسوب می‌شوند و کاشت این گیاهان در عرصه‌های کم بازده و حاشیه‌ای، ضمن تأمین نیازهای اقتصادی روستاییان و صنایع مختلف غذایی و دارویی، حفاظت از منابع، بهبود کارایی مصرف آب و جلوگیری از خطر نابودی این گونه‌ها نقش مؤثری در بهبود معیشت مردم این مناطق ایفاء خواهد کرد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بیان کرد: طرح احیاء و توسعه کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور با همکاری ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری در سطح 1.4 ( یک و چهار) هکتار با جمع ­آوری نمونه‌های گیاهی از گونه‌های انحصاری، بومی و غیربومی گیاهان دارویی شمال غرب کشور توسط محققان و کارشناسان بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در پایگاه تحقیقاتی سامیان اردبیل اجرا شده است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید