صیادی در گفتگو با ایانا خبر داد:
برداشت 30 هزار تن گندم از مزارع شهرستان مرند

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند از برداشت 30 هزار تن گندم از مزارع این شهرستان خبر داد.
علی صیادی در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی گفت: با توجه به سطح زیر کشت غلات و کلزا در سال زراعی جاری، وضعیت رشدی این محصولات و اهمیت برنامهریزی و همکاری کامل به منظور افزایش کمیت و کیفیت برداشت آنها دو مرکز خرید شامل کارخانه آرد میلاد و شرکت تعاونی النجق برای خرید گندم و یک مرکز خرید کلزا در شرکت تعاونی میشو واقع در روستای بهرام شهرستان مرند در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: از اواخر خردادماه برداشت محصول کلزا و جو به دنبال آن برداشت گندم نیز در شهرستان مرند آغاز شده است و امر برداشت تا نیمه دوم شهریور در این شهرستان تداوم مییابد.
صیادی سطح زیر کشت گندم در شهرستان مرند را 14 هزار و 750 هکتار اعلام کرد و گفت: از این مقدار 2 هزار و 285 هکتار گندم آبی محض، 6 هزار و 965 هکتار نیمه آبی و 5 هزار و 500 هکتار گندم دیم است.
وی اضافه کرد: متوسط عملکرد شهرستان مرند در گندم آبی محض 4 هزار و 500 کیلوگرم در هکتار، در نیمه آبی 2 هزار و 500 کیلوگرم و در دیم 500 کیلوگرم است و پیشبینی می شود با توجه به شرایط آبوهوایی و با در نظر گرفتن خسارت خشکسالی مزارع دیم در شهرستان، 30 هزار تن تولید گندم داشته باشیم که از این میزان با کسر خودمصرفی کشاورزان، تهیه بذور سال آتی و سایر مصارف حدود 12 هزار تن خرید مازاد بر نیاز داشته باشیم.
صیادی یادآور شد: سال گذشته 5 هزار و 485 تن گندم از طریق شرکت تعاونی روستایی و آرد میلاد خریداری شده بود.
وی گفت: نیاز است کشاورزان قبل از برداشت گندم از سطح مزارع با مراجعه به مرکز و دفاتر جهادکشاورزی در دهستانها، اطلاعات محصول خود را در سامانه پهنهبندی جهاد کشاورزی ثبت تا در هنگام تحویل محصول با مشکل مواجه نشوند.
صیادی تأکید کرد: ثبت اطلاعات کشاورزان شامل محل تولید، سطح زیر کشت، برآورد تولید و اطلاعات هویتی کشاورزان در سامانه در زمان تحویل محصول ضروری است.
وی افزود: بر اساس مصوبه اخیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان، با توجه به اطلاعات رسیده در خصوص خرید گندم و آرد توسط دلالان و مختلکنندگان بازار، مقرر شده است خرید تضمینی سال آینده و همچنین سیاستهای تشویقی، شامل کشاورزانی شود که امسال به دولت گندم فروخته اند و انتظار میرود کشاورزان و تولیدکنندگان گندم نسبت به تحویل گندم تولیدی خود به مراکز خرید دولتی اهتمام بیشتری ورزند.
دیدگاه تان را بنویسید