آذربایجان شرقی در صف اول امنیت غذایی کشور قرار گرفته است

آذربایجان شرقی در صف اول امنیت غذایی کشور قرار گرفته است

معاون باغبانی وزارت جهادکشاورزی به‌منظور بازدید و بررسی مشکلات به شکل میدانی در جریان محصولات باغی، واحدهای تولیدی صنایع خشکبار شهرستان بناب و از همه مهم‌تر در بحران کم آبی کشاورزان دشت بناب قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، محمدمهدی برومندی در حاشیه این بازدید مشکل اساسی و عمده این شهرستان را در بخش تولید، کم آبی و خشکسالی و بحران کم آبی اشاره کرد و گفت: باید در یک هماهنگی حداکثری بین همکاران ما در وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و با هماهنگی‌ها و همکاری‌های وزارت کشور و مجموعه استانداری و فرمانداری که همیشه در کنار واحدهای تولیدی هستند انجام گرفته و باید برای ارتقای بهره‌وری بخش کشاورزی و بهره‌وری آب تلاش کنیم.

وی بیان کرد: تصمیماتی در وزارتخانه برای مصرف آب، استفاده صحیح و نفوذ دانش در بخش کشاورزی به‌ویژه در حوزه آب، استفاده از روش‌های نوین آبیاری، تولید برای استان و شهرستان بناب خواهیم گرفت که حتما به توسعه و پایداری تولید کمک شایانی خواهیم کرد.

 برومندی در ابتدای این سفر از نزدیک در باغات منطقه دشت بناب، واحدهای تولیدی خشکبار حضور پیدا کرد و نقش استان  آذربایجان شرقی و شهرستان بناب را در  تولیدات خشکبار بسیار مهم عنوان کرد و گفت:  استان آذربایجان شرقی در سطح کشور در صف اول امنیت غذایی کشور قرار گرفته است. بیش از پنج میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می‌کند و سالانه روانه بازارهای داخل و خارج می‌کند.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: حدود یک میلیون تن از محصولات باغبانی کشور در استان آذربایجان شرقی تولید می‌شود و شهرستان بناب یکی از قطب‌های تولید خشکبار و فرآوری کشمش در این منطقه بوده که سالانه بیش از ۲۵۰ هزارتن انواع محصولات کشاورزی به‌ویژه کشمش در این شهرستان تولید و علاوه بر تامین نیازهای بازار داخل به چهل کشور دنیا از جمله  اوراسیا، اروپا و حوزه خلیج فارس صادر می‌شود. همچنین یکی از قطب‌های مهم تولید میوه و محصولات باغبانی به شمار می‌رود.

وی در ادامه این سفر از شهرک جدید گلخانه‌ای در حال ساخت بناب بازدید کرد و پیشرفت فیزیکی آن را مطلوب عنوان کرد و گفت: توسعه گلخانه‌ها و برای تولیدات محصولات گلخانه‌ای با توجه به مسئله کم آبی، انتقال سبزی و صیفی کشور به درون گلخانه‌ها یکی از گام‌های دولت سیزدهم بوده است. در تلاش هستیم که زیرساخت‌های لازم این شهرک هرچه سریع‌تر تکمیل شود و تسهیلات لازم برای سرمایه‌گذاران حوزه شهرک گلخانه‌ای که در حال فعالیت هستند حتما پرداخت انجام شود.

 

وی در ادامه از بزرگترین کارخانه خشکبار مانی در شمال غرب کشور بازدید کرد و این کارخانه را مجهزترین کارخانه و زنجیره تکمیل برای صنایع تبدیلی و خشکبار عنوان کرد و گفت: در طی بازدید از این کارخانه عظیم خشکبار مشکلات سرمایه گردش، تامین نیازهای اولیه مشکلات خود را مطرح کردند و تصمیم گرفتیم در کمترین زمان مشکلات واحدهای تولیدی را حل و فصل کنیم. 

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید