عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور:

تهیه نقشه شوری خاک‌های کشور آغاز شده است

تهیه نقشه شوری خاک‌های کشور آغاز شده است

عضو هیات علمی بخش تحقیقات اصلاح خاک و مدیریت پایدار اراضی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور گفت: تهیه نقشه شوری خاک‌های کشور آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار ایانا، سعید سعادت روز دوشنبه در بازدید اصحاب رسانه از موسسه تحقیقات خاک و آب کشور و چهارمین تور رسانه‌ای سازمان تات، بیان کرد: طبق اعلام فائو اراضی کشاورزی در دنیا سالیانه یک تا دو درصد کاهش پیدا می‌کند و جمعیت نیز رو به افزایش است. بنابراین مدیریت خاک بسیار اهمیت دارد و نیاز است با روند تغییرات خاک آشنایی لازم داشته باشیم.

وی ادامه داد: در بخش تحقیقات اصلاح خاک و مدیریت پایدار اراضی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، پایش و کنترل و نظارت خاک انجام می‌شود.

سعادت گفت: پایش کیفیت اراضی کشاورزی از سال ۸۳ شروع و از سال ۹۰ عملیاتی شده است و تا کنون دو فاز آن عملیاتی شده است. فاز سوم آن از شهریور ماه سال جاری در تمامی اراضی کشاورزی آغاز می‌شود. در این فاز نمونه‌برداری برای بررسی ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی انجام می‌شود و تغییرات این‌ویژگی‎ها کنترل و پایش خواهد شد. در ادامه، روند مثبت یا منفی تغییرات بررسی می‌شود.

عضو هیات علمی بخش تحقیقات اصلاح خاک و مدیریت پایدار اراضی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور گفت: برنامه‌ریزی شده تا با این پایش‌ها، تولید نقشه شوری خاک‌های کشاورزی را آغاز کنیم زیرا از دو جهت ملی و بین‌المللی تهیه این نقشه اهمیت فراوان دارد.

وی اضافه کرد: شوری، پویا و قابل تغییر است و نیاز است که نقشه آن به‌روزرسانی شو. آخرین نقشه شوری مربوط به سال ۸۹ بوده است و ما تهیه نقشه جدید را آغاز کرده‌ایم.

سعادت با بیان اینکه در سال ۲۰۲۱ نقشه شوری جهان ایران هیچ داده‌ای نداشت، گفت: ما تهیه نقشه شوری خاک را آغاز کرده‌ایم و اولین کشوری هستیم که در این نقشه شوری، استاندارهای بیشتری را استفاده کرده‌ایم. این نقشه برای تهیه نقشه بین‌المللی خاک‌های دنیا و کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد واهمیت فراوانی دارد.

گندم ایران استانداردهای بین المللی را کسب می‌کند

در ادامه این تور رسانه‌ای از موسسه تحقیقاتی خاک و آب کشور از بخش آزمایشگاه‌های این موسسه بازدید شد.

شهبازی

کریم شهبازی رئیس بخش تحقیقات شیمی و فیزیک خاک و فناوری کود بیان کرد: در این بخش پایش سلامت محصولات کشاورزی بر پایه فلزات سنگین و نیترات بررسی می‌شود. زیرا میزان آنها اثرات بسیاری روی سلامت مواد غذایی دارد. این اقدام بیشتر در مورد محصولات مهم مثل گندم، برنج ، سیب زمینی و پیاز که احتمال الودگی دارد انجام می‌شود و این آزمایش‌ها اهمیت فراوانی دارد.

وی ادامه داد: نتیجه تحقیقات انجام شده نشان داد نگرانی در سطح وسیع نیست و‌ محصولات ما به‌خصوص گندم، استانداردهای بین‌المللی را کسب می‌کند.

شهبازی با اشاره به آنالیز و کنترل کیفی کودها در این بخش تحقیقاتی گفت: سلامت و پایداری تولید کود در تولید محصولات کشاورزی بسیار اهمیت دارد و باید کود مناسب استفاده شود که کیفیت آن در این بخش کنترل می‌شود.

چهار رقم بذر هیبرید بامجان معرفی شده است

سمر خیامیم

عضو هیات علمی موسسه تهیه نهال و بذر نیز در حاشیه بازدید از موسسه خاک و آب کشور گفت: چهار رقم بذر هیبرید بادمجان معرفی و در مرحله ثبت و توزیع در بازار است.

وی ادامه داد: ایران در گیاهانی مثل خیار سومین تولید کننده و در بادمجان پنجمین تولید کننده دنیا است. طی یک دوره بذر این محصولات وارد کشور می‌شد. برای تولید بذر هیبرید داخلی شرکتی تاسیس شد و با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری و موسسه خاک و آب توانستیم چهار رقم بذر هیبرید بادمجان قلمی و دلمه تولید کنیم.

سمر خیامیم افزود: همچنین برای معرفی بذر هیبرید سیاه دانه، زنیان، سبزی و صیفی همچون هندوانه و کدو آجیلی نیز برنامه‌ریزی داریم.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید