زادحسن خبر داد:

همکاری موسسه تحقیقات کشاورزی دیم با فائو

همکاری موسسه تحقیقات کشاورزی دیم با فائو

معاون پژوهشی و فناوری موسسه تجقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: به واسطه دیپلماسی فعال دولت سیزدهم، وزارت جهاد کشاورزی یک پروژه مشترک با سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اجرا می‌کند که موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور مجری آن است.

  به گزارش خبرنگار ایانا از آذربایجان شرقی، اسماعیل زادحسن افزود: عنوان این پروژه افزایش بهره‌وری و بالفعل‌سازی ظرفیت تولید کشاورزی دیم است که در چهار استان همدان، آذربایجان‌شرقی، اردبیل و کردستان اجرا می‌شود.

به گفته وی هدف از اجرای این پروژه مشترک، ایجاد پایگاه‌های نوآوری و مزارع الگویی با محوریت کشت ارقام جدید و نمایش مدیریت‌های نوین زراعی در کشت محصولات زراعی دیم است.

وی اضافه کرد: در این پروژه کارگاه‌های آموزشی و برنامه‌های روز مزرعه برای کشاورزان و کارشناسان برگزار می‌شود تا دستاوردها را از نزدیک ببینند و با مدیریت‌های نوین مزرعه آشنا شوند.

معاون پژوهشی و فناوری موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور ادامه داد: با توجه به تغییر اقلیم و خشکسالی‌های مداوم، رعایت دستورالعمل‌های تحقیقاتی می‌تواند به تولید پایدار در کشت دیم منجر شود و ترویج روزافزون نتایج پژوهش‌ها ضروری است.

زادحسن این را هم اعلام کرد: اولین کارگاه آموزشی این پروژه ۹ اردیبهشت در مراغه آغاز می‌شود و شرکت‌کنندگان طی روز دوم نیز به مزارع الگویی مغان می‌روند.

معاون پژوهشی و فناوری موسسه تجقیقات کشاورزی دیم کشور به اجرای ۲۵۵ پروژه تحقیقاتی طی سال زراعی گذشته در این موسسه اشاره کرد و گفت: این موسسه در زمینه تحقیقات محصولات زراعی شامل غلات، حبوبات، دانه‌های روغنی و علوفه مسئولیت ملی دارد و سال گذشته هفت مورد از پروژه‌های تحقیقاتی را با مشارکت سایر مراکز دانشگاهی اجرا کرد.

زادحسن افزود: این پروژه‌های تحقیقاتی با هدف پاسخ به نیازهای به‌زراعی و به‌نژادی محصولات زراعی اجرا می‌شود و طی سال گذشته در نتیجه اجرای پروژه‌های تحقیقاتی، پنج رقم جدید شامل چهار رقم نخود و یک رقم عدس معرفی و دستورالعمل کشت محصولات نیز به‌ روزرسانی شد. در میان ارقام معرفی شده نخود، ۲ رقم نخود به مناطق سردسیر و ۲ رقم دیگر به مناطق گرمسیر و معتدل اختصاص داشت.

وی ادامه داد: این موسسه در حوزه به‌زراعی خاص، روی مصرف کودهای پایه ازته و فسفره در پاییز و همین‌طور محلول‌پاشی سولفات روی، نیتروژن و پتاسیم با هدف افزایش کیفیت و مقاومت در برابر خشکی برای محصولات زراعی مختلف به ویژه گندم و جو تاکید خاص دارد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید