قائم‌مقام سازمان امور عشایر به ایانا خبر داد:

پرداخت تسهیلات 1000 میلیارد ریالی به هشت‌هزار خانوار عشایری/ اجرای پایلوت طرح‌های گلخانه‌ای و گیاهان دارویی

پرداخت تسهیلات 1000 میلیارد ریالی به هشت‌هزار خانوار عشایری/ اجرای پایلوت طرح‌های گلخانه‌ای و گیاهان دارویی

در راستای حمایت از خانوارهای عشایری که دام‌هایشان بر اثر سیل و خشکسالی آسیب دیده‌اند مبلغ یک‌هزار میلیارد ریال تسهیلات با سود چهار درصد پرداخت می‌شود.


قائم‌مقام سازمان امور عشایر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: از محل اعتبارات مواد 10 و 12 شرایط پرداخت تسهیلات یک‌هزار میلیارد ریالی در جهت افزایش تولیدات دامی عشایر فراهم شد.

میرولی صفرزاده افزود: خانوارهای عشایری که بر اثر سیل و خشکسالی‌های اخیر متحمل خسارت شده‌اند، در اولویت دریافت تسهیلات فوق تا سقف حداکثر 100 میلیون ریال با مدت بازپرداخت پنج ساله و سود چهار درصد هستند.

وی خاطرنشان کرد: معرفی عشایر اولویت‌دار و متقاضیان این تسهیلات به بانک کشاورزی، از اواخر خردادماه انجام می‌شود.

صفرزاده ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود که تسهیلات قرض‌الحسنه فوق حدود هشت‌هزار خانوار عشایری را پوشش دهد.


فعالیت عشایر در تولید گیاهان دارویی و کشت‌های گلخانه‌ای

معاون توسعه عمران سازمان امور عشایر از اجرای پایلوت طرح‌های گلخانه‌ای و گیاهان دارویی خبر داد و تصریح کرد: ایجاد گلخانه‌های سبزی و صیفی و فضاهای مناسب برای کشت گیاهان دارویی به‌عنوان پایلوت در دو استان چهارمحال و بختیاری و لرستان کلید خورد.

وی یادآور شد: در راستای استفاده از ظرفیت‌های زاگرس مرکزی، البرز، سهند و سبلان برای توسعه کشت گیاهان دارویی و کشت‌های گلخانه‌ای توسط عشایر استفاده خواهد شد.

صفرزاده تأکید کرد: ایجاد گلخانه‌ها برای عشایر اسکان‌یافته و کشت گیاهان دارویی برای زمانی که عشایر در مرتع هستند به‌عنوان پایلوت نتایج مثبتی داشته است.

وی اظهار داشت: با معاونت باغبانی برای ایجاد مجتمع‌های گلخانه‌ای، تأمین نهاده‌ها و منابع مالی در مناطق اسکان به توافقاتی رسیده‌ایم و علاوه بر آن آموزش‌های اولیه و معرفی الگوهای موفق در این بخش انجام شده است.

صفرزاده همچنین گفت: در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل تلاش می‌شود که تولیدات عشایری به‌ویژه در حوزه محصولات دامی در قالب زنجیره تولید افزایش یابد و علاوه بر آن بهره‌وری آب با روش‌های گلخانه‌ای افزایش یابد.

وی در پایان ورود عشایر به منطقه ییلاقی دشت لار را 20 خردادماه اعلام کرد و افزود: بر اساس تفاهم‌نامه‌های منعقدشده با منابع طبیعی و محیط زیست در این تاریخ پوشش گیاهی منطقه در بهترین حالت برای تعلیف دام‌های عشایر است./

M-950322-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید