معاون منابع طبیعی کردستان:

طرح کاداستر در ۳۳۸ هزار هکتار از اراضی ملی کردستان انجام شد

طرح کاداستر در ۳۳۸ هزار هکتار از اراضی ملی کردستان انجام شد

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: سال گذشته از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی ۳۳۸ هزار هکتار از اراضی استان کردستان کاداستر شد.

به گزارش خبرنگار ایانا در استان کردستان، علی اکبر محمدپناه اظهار کرد: این مساحت از نقشه‌های پلاک‌های ثبتی (روستاها) حوزه استحفاظی استان در اجرای پروژه کاداستر اراضی ملی اصلاح هندسی و تدقیق شده است.

وی افزود: کاداستر منابع طبیعی عبارت است از نقشه‌های رقومی دارای مختصات با دقت هندسی استاندارد، که بر اساس تشخیص سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور از محدوده منابع ملی و اراضی مستثنیات تهیه شده و باید در محدوده‌های ثبتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به همراه نوع پوشش گیاهی در محدوده منابع ملی سند صادر شود.

معاون حفاظت و امور ارضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان ادامه داد: با ابلاغ دستورالعمل اجرای کاداستر اراضی ملی و دولتی در اواسط سال ۹۴، اصلاح نقشه‌های سنواتی تفکیک انفال و تبدیل اسناد دفترچه‌ای به اسناد تک برگی به عنوان اولویت کاری در کنار وظایف اصلی در دستور کار اداره کل قرار گرفته است.

محمدپناه یادآور شد: طرح کاداستر اراضی ملی سال گذشته با بهره گیری از توان مشاوران و پیمانکاران مجرب در سطح ۹۲ پلاک ثبتی در استان عملیاتی شد که ۱۳۸ هزار هکتار آن از اراضی ملی و متعلق به دولت بوده است.

وی بیان کرد: از مهمترین وظایف این اداره کل، تحقق بخشیدن به اهداف سازمان جنگل‌ها شامل حفظ، احیا، توسعه و بهره‌برداری است که اصلی ترین اقدام برای رسیدن به آن شناسایی، تشخیص و اعمال حاکمیت دولت و صدور اسناد اراضی ملی برای عرصه‌های جنگلی و مرتعی و بیشه‌های طبیعی بدست می‌آید.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: اسناد تک برگ کاداستر شده دارای مختصات مکان مبنا بوده و موقعیت اراضی ملی و جداسازی آن از اراضی مستثنیات اشخاص را با حدود معین و مشخص تفکیک می‌کند.

محمدپناه اظهار داشت: اصولی‌ترین راهکار جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی توسط افراد سود جو و فرصت طلب اخذ اسناد مالکیت اراضی ملی به صورت تک‌برگ و کاداستر شده است و روند اخذ سند ملی با سرعت در حال انجام است.

وی افزود: با ابلاغ دستورالعمل اجرای کاداستر اراضی ملی و دولتی در اواسط سال ۹۴، اصلاح نقشه‌های سنواتی تفکیک انفال و تبدیل اسناد دفترچه‌ها به اسناد تک برگی به عنوان اولویت کاری در کنار وظایف اصلی در دستور کار این معاونت قرار گرفته است.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان یادآور شد: براین اساس اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری براساس آیین نامه‌ها و دستوالعمل‌ها و قوانین مرتبط در پنج محور شناسایی و تشخیص، انتشار آگهی، تعیین تکلیف اراضی اختلافی و قطعیت قانونی، اصلاح و بازنگری و پیگیری صدور و اخذ اسناد مالکیت اقدامات خود را انجام می‌دهد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید