کاشت نهال کشاورزی اقتصادی با اجرایی شدن الگوی کشت
تعیین یک نظام کشاورزی با مزیت اقتصادی پایدار مبتنی بر سیاستهای کلان کشور، دانش بومی کشاورزان و بهرهگیری بهینه از پتانسیلهای منطقهای با رعایت اصول اکوفیزیولوژیک تولید محصولات کشاورزی در راستای حفظ محیط زیست را الگوی کشت مینامند.

به گزارش خبرنگار ایانا در چهارمحال و بختیاری، بنابراین با اجرای الگوی کشت در کشور کاهش ۶ درصدی مصرف آب برابر سه میلیارد مترمکعب، افزایش ۱۸ درصدی بهرهوری آب، رشد ۱۱ درصدی تولید، صرفهجویی دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری ارزی، افزایش چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تُنی تولیدات دیمزارها و رشد ۱۵۸ درصدی تولید دانههای روغنی محقق میشود.
در طرح اجرای الگوی کشت بخشودگی ۵۰ درصدی آببها بهازای افزایش بهرهوری بهعنوان مشوق در نظر گرفته شده است.
همچنین قرار است از سالجاری پرداخت انواع تسهیلات در بخش کشاورزی مشروط به اجرای الگوی کشت براساس قانون بودجه ۱۴۰۱ باشد.
عملکرد جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در الگوی کشت موفق است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: عملکرد جهاد کشاورزی این استان برای عملیاتی شدن اهداف مورد نظر در طرح الگوی کشت موفق بوده است.
محمدکاظم منزوی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: البته برای تحقق اهداف این طرح و اجرای موفق آن تلاشهای مرکز تحقیقات کشاورزی و منابعطبیعی هم اثرگذار و نقشآفرین بوده است.
وی افزود: برای تحقق بیشتر اهداف و برنامههای پیشبینی شده در طرح الگوی کشت در سالزراعی جدید برنامهریزیها از هماکنون انجام و اقدام لازم عملیاتی شود تا در پایان سالزراعی بتوان شاهد نتایج مطلوبتری بود.
منزوی به خودکفایی در تولید گندم پس از اجرای طرح الگوی کشت در چهارمحال و بختیاری اشاره و خاطرنشان کرد: باید با برنامهریزی و مدیریت صحیح بتوانیم در سایر محصولات کشاورزی هم به خودکفایی برسیم.
دیدگاه تان را بنویسید