چهارمحال و بختیاری قطب تولید سیبزمینی در کشور
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال پنج هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت این محصول رفته است و پیشبینی میشود از این میزان ۲۵۰ هزار تن سیبزمینی برداشت شود.
به گزارش خبرنگار ایانا در چهارمحال و بختیاری، سیروس بیکبکان بیان کرد: این استان یکی از قطبهای تولید سیبزمینی در کشور است.
وی با اذعان بر اینکه سیبزمینی یکی از محصولات اساسی و عمده این استان است، افزود: ۴۰ درصد از محصول برداشتشده سیبزمینی از این استان بهعنوان بذر استفاده میشود.
وی با تأکید بر اینکه این محصول علاوه بر مصرف مردم استان به شهرهای دیگر نیز صادر میشود، ادامه داد: این محصول به شهرهای جیرفت، کرمان و بندرعباس ارسال میشود.
بیک بکان با اشاره بر اینکه امسال با توجه به آغاز زودهنگام بارشهای پاییزی کشاورزان باید هرچه سریعتر به برداشت مزارعی که امکان برداشت وجود دارد، اقدام کنند خاطرنشان کرد: محصولاتی که هنوز موقع برداشت آن فراهم نیست بهمحض به وجود آمدن شرایط در کوتاهترین زمان برداشت شود تا آسیبی به کشاورز وارد نشود.
تولید سیبزمینی در شهرستان بن ۲۰ درصد افزایش داشته است
اسدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بن در گفتگو با خبرنگار «جهانبین نیوز»، بیان کرد: برداشت سیبزمینی از ۳۸۵ هکتار اراضی کشاورزی بن آغازشده است.
وی با اشاره به اینکه امسال نسبت به سالهای گذشته با افزایش تولید سیب زمین مواجه بودیم، گفت: پیشبینیشده امسال از هر هکتار ۵۰ تن سیبزمینی برداشت شود.
۳۰ درصد بذر سیبزمینیهای کشور در چهارمحال و بختیاری تأمین میشود
مجید هاشمی رئیس واحد استانی موسسه گواهی بذر و نهال چهارمحال و بختیاری، توضیح داد: طبق برآوردی که دفتر محصولات سیفی، سبزی و سیبزمینی وزارتخانه جهاد کشاورزی انجام داده است، حدود ۳۰ درصد بذر سیبزمینیهای کشور را استان ما تأمین میکند.
وی خاطرشنان کرد: چهارمحال و بختیاری رتبه سوم تولید بذر سیبزمینی کشور را دارد.
هاشمی بابیان اینکه ۳۰۰ هکتار سیبزمینی لیبلدار تحت اداره ثبت و گواهی جهاد کشاورزی مدیریت زراعت در استان کشتشده است عنوان کرد: امیدواریم با توجه به شرایط اقلیمی، وجود منابع آبی، عاری بودن از آفات و بیماریهای قرنطینهای رتبه اول را در کشور به دست آوریم.
چهارمحال و بختیاری به دلیل ارتفاع بالایی که از سطح دریا، سالم بودن اراضی آن و همچنین عدم وجود ناقلان بیماریها است، میزان سیبزمینی بذری تولیدشده در منطقه، سالم است و حداقل آلودگی را دارد.
این استان کشاورزان حرفهای و باتجربهای دارد که سیبزمینی را باهدف مطلوب به شکل بذری تولید میکنند که این محصول به سراسر کشور صادر میشود.
نکته مهمی که وجود دارد قیمتهای کنونی محصول سیبزمینی بههیچوجه مقرونبهصرفه نیست هرچند که میزان عملکرد در منطقه به ۵۰ تن در هکتار هم میرسد، اما قیمت اجاره زمین، نهادههای کشاورزی و هزینههای کشت و کار بهاندازهای بالاست که درآمد و هزینه کشاورزی باهم برابر میشود.
دیدگاه تان را بنویسید