سطح زیر کشت باغات بادام در چهارمحال و بختیاری به ۲۰ هزار هکتار رسید
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری، از پیشرفت ۹۵ درصدی نخستین شهرک تخصصی بادام کشور در سامان خبر داد و گفت: سطح زیر کشت باغات بادام در استان به ۲۰ هزار هکتار رسید.

به گزارش خبرنگار ایانا در چهارمحال وبختیاری، حسین برزگر بیان کرد: در حال حاضر با توسعه باغات دیم بادام در سه سال گذشته، بیش از 20 هزار هکتار سطح زیر کشت باغات بادام در استان است.
وی اضافه کرد: در سالی که گذشت بیش از 17 هزار هکتار از سطوح باغات بارور بودند که این مسئله به واسطه بارندگی خوب زمستانه و عدم سرمازدگی باغات امسال است. پیشبینی میشود بیش از 25 هزار تن تولید بادام در سال زراعی جاری باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری، گفت: تولید رتبه اول بادام آبی برای استان پیشبینی میشود و استمرار کسب این رتبه منوط به اصلاح باغات قدیمی است و ارزش افزوده بادام استان را با شهرک تخصصی بادام بیشتر کنیم.
وی با اشاره به توسعه بهرهوری آب، توضیح داد: هماکنون 70 درصد باغات استان مجهز به سامانههای نوین آبیاری شدند که ضروری است مابقی باغات نیز زیرپوشش این سامانه قرار گیرند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری، ادامه داد: زیرساختهای شهرک تخصصی بادام در شهر سامان در حال احداث است که بیش از 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. فراخوان اهلیتسنجی متقاضیانی که به دنبال سرمایهگذاری و کار در این شهرک هستند، انجام شده و ظرف کمتر از یک ماه آینده پروانه کسب در اختیار آنها قرار داده میشود.
برزگر خاطرنشان کرد: در شهرک تخصصی بادام دو رویکرد اصلی وجود دارد، واحدهای بستهبندی و سورت و فرآوری از جمله این دو رویکرد است. بادام تنها محصول در استان چهارمحال و بختیاری است که ارزش اقتصادی آن به ازای هر مترمکعب محصولی که تولید میشود بالای یک دلار است و ضرورت دارد سرمایهگذاری بیشتری در این زمینه داشته باشیم.
ابراهیم شیرانی، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری در ادامه افزود: یکی از مشکلات اصلی که باغات بادام خصوصا در استان چهارمحال و بختیاری دارند، این است که با توجه به وضعیت خوب محصول دهی باغات، نیروی کارگری برای برداشت کم است.
شیرانی یادآور شد: غالبا باغات بادام بهصورت برقآبی هستند که باید آنها را به سمت بهرهوری از آب برد و سیستمهای اجرای شبکههای سنتی آبیاری به سمت آبیاری پیشرفته و حتی زیرساختی پیش رفت.
دیدگاه تان را بنویسید