اجرای طرح تغییر الگوی کشت در ۱۳۰ هزارهکتار از اراضی زراعی چهارمحال وبختیاری
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه این طرح در سه بخش اراضی دیم، اراضی کشاورزی قراردادی و کشتهای متراکم وگلخانهای اجرایی شده است، گفت: اجرای این طرح در گروه غلات بالای ۹۰ درصد، درگروه حبوبات و نباتات علوفهای ۹۷ درصد محقق ودرحوزه نباتات صنعتی هم ۹ درصد زودتر از برنامه ابلاغی اجرا شد که درمجموع در سه بخش بیش از ۹۷ درصد برنامه تغییر الگوی کشت دراستان محقق شده است.

به گزارش خبرنگار ایانا در چهارمحال و بختیاری، حسین برزگر افزود: در بخش کشتهای متراکم و توسعهی گلخانهها از سال گذشته تاکنون ۴۴ هزار هکتار افزایش یافت که هماکنون به ۸۰ هزار هکتار رسیده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی چهارمحال و بختیاری هم با اشاره به اجرای این طرح در ۳۲ هزار اراضی دیم گفت: خوشبختانه در این حوزه از سال گذشته تاکنون رتبه نخست به استان اختصاصیافته و از ۲۰ هزار هکتار اراضی قراردادی هم این طرح در ۱۰ هزار هکتار (۵۰ درصد) محقق شده است بیک بکان مهمترین حمایتهای دولتی از کشاورزان را تخفیف بیمه تا ۲۰ درصد، خرید تضمینی محصولات و پرداخت هزینه حملونقل پس از برداشت محصول و با تنفس ۶ ماهه عنوان کرد.
منوچهری مقدم رئیس اداره فنآوریهای مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با اشاره به سرمایهگذاری بیش از ۵۰ میلیارد تومان در استان همزمان با شروع طرح گفت: بیش از ۵۰ دستگاه و ادوات کشاورزی با تسهیلات ۴ تا ۲۲ درصد از محل اعتبارات طرح در اختیار کشاورزان قرار گرفت که نتیجه آن در کاشت، داشت و برداشت محصول در سال جدید کاملاً مشهود است.
کشاورزانی هم که در این طرح شرکت کرده بودند افزایش درآمد، کاهش مصرف آب، افزایش بهرهوری و افزایش کیفیت خاک با حداقل استفاده از کودهای شیمیایی و بذرهای مرغوب را مهمترین دستاوردهای اجرای تغییر الگوی کشت دانستند که انگیزه آنان را برای بهکارگیری توصیههای کارشناسان تقویت کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید