رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور به ایانا خبر داد:
خیرین به کمک آبخیزداری آمدند/ اجرای آبخیزداری در 99 میلیون هکتار از عرصههای ایران در انتظار بودجه
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه اجرای عملیات آبخیزداری در 99 میلیون هکتار از عرصههای کشور نیازمند بودجه زیادی است، از تلاش خیرین برای تامین اعتبار تکمیل پروژههای آبخیزداری در استانهای مختلف خبر داد.

رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه اجرای عملیات آبخیزداری در 99 میلیون هکتار از عرصههای کشور نیازمند بودجه زیادی است، از تلاش خیرین برای تامین اعتبار تکمیل پروژههای آبخیزداری در استانهای مختلف خبر داد.
خداکرم جلالی امروز در گفتوگو با خبرنگار ایانا گفت: در حال حاضر برای تکمیل پروژههای نیمه تمام، حدود 27 میلیارد تومان اعتبار از طریق خیرین در سراسر کشور هزینه شده است.
وی بیان کرد: این افراد خیر، در استانهای هرمزگان، فارس، خراسان رضوی، مرکزی و گلستان به اجرای پروژههای آبخیزداری کمک کردهاند.
به گفته رئیس سازمان جنگلها، این سازمان مطالعات طرحهای آبخیزداری را انجام داده و نظارت بر اجرای اصول فنی و کارشناسی پروژههای واگذار شده به خیرین آبخیزدار و نیروهای داوطلب را به عهده دارد.
جلالی اضافه کرد: بر اساس برنامهریزی انجام شده تلاش میکنیم با توجه به محدودیت منابع دولتی و استقبالی که مردم و خیرین از اجرای پروژههای آبخیزداری میکنند، با کمک کانون جهادگران کشور که سازمانی مردمنهاد است و درباره سازندگی روستاها و توسعه روستایی کار میکند، جذب سرمایه خیرین برای اجرای پروژههای نیمه تمام آبخیزداری را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: قرار شده با کمک کانون جهادگران انسجام خیرین را افزایش داده و همراهی آنها را در قالب یک سازمان مردم نهاد که خودشان تشکیل میدهند، سازماندهی کنیم. این اقدام در برخی استانها نظیر هرمزگان انجام شده است.
جلالی عنوان کرد: با توجه به بحران آب، اجرای پروژههای آبخیزداری یکی از موضوعهای مهم کشور است. زیرا در خشکسالیهای مستمر، آبخیزداری میتواند به تامین آب کمک کرده و در کاهش بروز پدیده گردوغبار تأثیرگذار باشد.
وی یادآور شد: آبخیزداری همچنین هزینههای کمتری نسبت به سایر روشهای تأمین آب دارد و استحصال آب در آبخیزداری، ارزانتر از سایر روشها است.
رئیس سازمان جنگلها افزود: برای تأمین آب با استفاده از آبخیزداری بهطور متوسط در این سالها 500 هزار تومان در هکتار هزینه شده است که در برنامه ششم توسعه، با توجه به نرخ تورم، حداکثر یک میلیون تومان در هر هکتار هزینه لازم داریم.
به گفته جلالی، باید در 125 میلیون هکتار از عرصههای طبیعی کشور عملیات آبخیزداری انجام شود که فقط در 26 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری انجام گرفته است.
وی در پایان تأکید کرد: در سال جاری بودجه در نظر گرفته شده برای عملیات آبخیزداری 200 میلیارد تومان بود که تاکنون یک ریال هم به سازمان تخصیص داده نشده است./
L-950916-01
دیدگاه تان را بنویسید