Iranian Agriculture News Agency

مطالعات مدیریت پذیر خاک؛ مبنای آمایش سرزمین

عضو هیئت‌علمی موسسه تحقیقات خاک و آب و رئیس انجمن علوم خاک ایران بر لزوم اجماع کارشناسان حوزه خاک برای اجرای بهینه مطالعات مدیریت پذیر خاک تأکید کرد.

مطالعات مدیریت پذیر خاک؛ مبنای آمایش سرزمین

کامبیز بازرگان در حاشیه نشست خبرگانی راهکارهای تسهیل انجام مطالعات خاکشناسی در مقیاس مدیریت پذیر که در موسسه تحقیقات خاک و آب برگزار شد، در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: این انجمن مجموعه‌ای از متخصصین، صاحب‌نظران، کارشناسان و علاقه‌مندان علوم خاک کشور است که نزدیک به ۵۰ سال قدمت دارد؛ و درزمینهٔ امور مختلف مبتلابه خاک کشور اظهارنظر می‌کند.

وی با تأکید بر این‌که انجمن‌ها حلقه اتصال بین عموم جامعه، مردم، صاحب‌نظران و ذینفعان موضوع هستند افزود: که با سازمان‌دهی موجود و جمع‌بندی آرا و نظرات می‌توانند صدای ذینفعان باشند که به‌صورت سامانمند این صدا و نظرات را به گوش مدیران و سیاست‌گذاران برساند.

بازرگان گفت: ما معتقدیم نقشه‌های خاک کشور به‌عنوان نقشه‌های پایه آمایش سرزمین باید در مقیاس مدیریت پذیر تهیه‌شده تا باهدف توسعه عمرانی و کشاورزی مبنای تصمیم‌گیری قرار بگیرد. در حال حاضر این تهیه نقشه‌ها به یک تکلیف و الزام قانونی تبدیل‌شده است؛ و ما متخصصین و کارشناسان این حوزه را دورهم جمع کرده‌ایم تا اختلاف‌نظرها و ابهامات کارشناسی را موردبررسی قرار دهیم.

وی با توضیح این‌که در این نشست حدود 100 نفر از دانشمندان حوزه به‌صورت برخط و وبیناری و در حدود 30 نفر به‌صورت حضوری شرکت داشته‌اند؛ بیان کرد: بر اساس خواسته معاونت خاک وزارت جهاد کشاورزی این مطالعات به شرکت‌های بخش خصوصی واگذار می‌شود.

رئیس انجمن علوم خاک ایران تأکید کرد: در ارتباط با تأمین و تخصیص اعتبار، باید در نظر گرفت که مطالعات خاک مانند سایر فعالیت‌های عمرانی ممکن است بیش از یک سال زمان ببرند و باید در بودجه‌های سنواتی با آن به‌صورت سالانه برخورد شود. در غیر این صورت ممکن است کیفیت مطالعات تحت تأثیر قرار بگیرد.

وی ادامه داد: در اینجا از کارشناسان می‌خواهیم که با ورود خود به مسئله، نسخه‌ای ارائه دهند که مبنای بحث با دوستان واحدهای دیگر دست‌اندرکار برای بهبود شرایط باشد. به‌عنوان‌مثال اگر مدیرکل دفتر خاک کشاورزی این مسئولیت را به عهده گرفته است و ابهاماتی وجود دارد، باید تمام هیمنه بخش‌های کارشناسی و متخصص کشور وارد شوند و راه‌حل‌هایی ارائه دهند که بتواند ایشان را در مذاکرات با سایر بخش‌ها در حوزه‌های مختلف متصدی یاری کرده و راه عبور از مشکلات پیدا شود که بتوان در ظرف زمانی مشخص و کیفیت مورد انتظار مطالعات را به سرانجام رساند.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید