تمام فعالیتها و خدمات حوزه زمین باید سامانهمحور باشد
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: انجام و ارائه تمامی خدمات، فعالیتها و اقدامات در حوزه زمین باید از طریق سامانهها انجام شود.
به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی سازمان امور اراضی کشور، رضا افلاطونی در چهل و سومین نشست قرارگاه مرکزی صدور اسناد، حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی بیان کرد: تمام فعالیتهای و اقدامات سازمان در سامانهها ثبت میشود و ملاک ارزیابی عملکرد استانها از نظر کیفی و کمی اطلاعات ثبت شده در سامانهها است.
وی افزود: طبق قانون اصل بر ممنوعیت تغییر کاربری است مگر در صورت ضرورت؛ بنابراین لازم است برای هر فعالیتی مکان مخصوصی در نظر گرفته شود مثلا طرحهای صنعتی در شهرکهای صنعتی ایجاد شود و از تغییر کاربری اراضی کشاورزی جلوگیری شود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور تاکید کرد: نظارت بر تغییر کاربریها باید طبق قانون انجام شود، مطابق قانون دستگاههایی که موافقت اصولی صادر میکنند، باید بهصورت مستمر از مجوز صادر شده بازدید کنند و به جهادکشاورزی گزارش دهند.
وی خاطرنشان کرد: استانها باید موضوع برونسپاری نظارتها به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی را بهصورت جدی پیگیری کنند و کارشناسان مدیریتهای امور اراضی و جهاد کشاورزی بر فعالیت آنان نظارت داشته باشند.
افلاطونی اضافه کرد: طبق مصوبه هیأت وزیران، فرمانداران مسئول کارگروه مبارزه با ساختوسازهای غیرمجاز هستند و طبق مصوبه شورای حفظ حقوق بیتالمال برخورد با این ساخت و سازها به دهیاران، بخشداران، شهرداران و فرمانداران سپرده شده است و باید از ظرفیت استانداران و فرمانداران برای برخورد با ساختوسازهای غیرمجاز، تأمین ماشینآلات برای تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز و اجرای احکام قضایی استفاده شود.
وی توضیح داد: طبق مصوبه کارگروه فراقوهای مبارزه با زمینخواری نامهای از سوی رئیس و دبیر کارگروه به وزارت کشور ارسال شده است و وزارت کشور نیز نامهای به استانداران و فرمانداران ارسال کرده است تا در حوزه قلع و قمع ساختوسازهای غیرمجاز و اجرای تبصره دو ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها نهایت همکاری را با جهاد کشاورزی برای تأمین ماشینآلات و اجرای احکام قضایی داشته باشند.
رئیس سازمان امور اراضی کشور ادامه داد: فقط جهادکشاورزی مسئول اجرای احکام، قلع و قمع و برخورد با ساختوسازهای غیرمجاز نیست و همه دستگاهها باید در اجرای آن با جهادکشاورزی همکاری کنند.
وی افزود: لازم است همه استانها آمار اراضی کشاورزی و آمار پلاکهای مشمول رفع تداخلات را اعلام و نسبت به امضای قرارداد پیشران با یک شرکت معتبر اقدام کنند.
افلاطونی گفت: در ستاد سازمان برای همه استانها کارشناس معین در همه حوزهها معرفی شده است و کیفیت فرایند رفع تداخلات همه استانها توسط این کارشناسان ارزیابی میشود؛ استانها باید با این کارشناسان ارتباط مستمر داشته باشند.
چهل و سومین نشست قرارگاه مرکزی صدور اسناد، حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی با حضور رئیس سازمان امور اراضی کشور، معاون امور استانهای وزارت جهاد کشاورزی، نمایندگان دستگاههای عضو و معاونان و مدیران سازمان امور اراضی کشور به صورت حضوری و استانهای ایلام، آذربایجان شرقی، بوشهر و مرکزی به صورت وبیناری در سازمان امور اراضی کشور برگزار شد.
دیدگاه تان را بنویسید