مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی مازندران خبر داد

کاهش 30 درصدی مصرف آب با اجرای سامانه های نوین آبیاری

کاهش 30 درصدی مصرف آب با اجرای سامانه های نوین آبیاری

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی مازندران گفت: با اجرای سامانه های نوین آبیاری کاهش حداقل ۳۰ درصدی مصرف آب در اراضی کشاورزی را شاهد خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار ایانا در مازندران، یک چهارم از طرح‌های آبیاری نوین در اراضی زراعی و باغی استان مازندران برابر با ۱۰ هزار و ۳۰۰ هکتار طی ۶ سال گذشته انجام شده است.

طبق آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران تاکنون ۴۴ هزار و ۳۷۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان به آبیاری نوین مجهز شده است و در حال حاضر این طرح در ۲ هزار هکتار در حال انجام است.

کارشناسان آب و خاک می گویند؛ روش های آبیاری نوین علاوه بر جلوگیری از تلفات آب، باعث بالا بردن کیفیت تولید در واحد سطح می شود به طوری که راندمان آبیاری بارانی ۷۰ درصد و در آبیاری قطره ای ۹۵ درصد است.

به گفته آنان در روش آبیاری مزارع به شکل سنتی، روشی که بیشتر زمین های کشاورزی در کشور با این شکل آبیاری می شوند حتی با صرف هزینه های گزاف تسطیح اراضی، راندمان آبیاری ۴۰ درصد است.

خشکسالی واقعیت اقلیم ایران است؛ این پدیده بنا به اظهار کارشناسان به دلیل رشد نیازهای آبی کشور در بخش های مختلف در سال های آتی نیز شدت خواهد یافت و طبق آمار کم آبی و خشکسالی به منابع آبی استان مازندران به عنوان استان پر آب کشور نیز نفوذ پیدا کرده است.

مازندران از لحاظ آب و هوایی در منطقه معتدل خزری واقع است، میانگین بارش باران در این استان تا یک دهه پیش، بیش از ۸۰۰ میلیمتر بود که در سال‌های اخیر به کمتر از ۷۰۰ میلیمتر رسید و سال ۹۷ هم در خشک‌ترین سال تجربه شده طی نیم قرن، میزان بارندگی به ۵۲۲ میلیمتر کاهش یافت.

افزایش وام بلاعوض اجرای طرح آبیاری نوین به ۱۸میلیون تومان

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اظهار این که تاکنون حدود ۴۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر پوشش سامانه های نوین آبیاری قرار گرفته است، گفت: از این سطح ۱۰ هزار و ۳۰۰هکتار آن طی سال های ۹۲ تاکنون عملیاتی شده است.

فرزین فرهادی  توضیح داد: اگرچه هزینه تجهیز هر هکتار به سامانه آبیاری قطره ای در یک سال اخیر افزایش چشم گیری یافته است اما دولت برای حمایت از کشاورزان مبلغ وام بلاعوض را از ۱۳میلیون به ۱۸میلیون تومان افزایش داده است.

وی اجرای طرح های کشاورزی را منوط به درخواست کشاورزان و بهره برداران دانست و ادامه داد: با توجه به اهمیت تولیدات کشاورزی برای امنیت غذایی و نقش ملی کشاورزی مازندران، بهره برداران بخش های مختلف کشاورزی می توانند از فرصت های حمایتی دولت به درستی استفاده کنند.

به گفته این کارشناس آب و خاک کشاورزی مازندران با اجرای سامانه های نوین آبیاری کاهش حداقل ۳۰ درصدی مصرف آب در اراضی کشاورزی را شاهد خواهیم بود. 

وی به اهمیت اجرای طرح های زیرساختی برای مدیریت آب کشاورزی در مازندران اشاره کرد و بیان داشت: تسریع در اجرای طرح های زهشکی و تسطیح و تجهیز اراضی زراعی استان که در سال های اخیر با تاکید دولت تدبیر و امید مورد توجه جدی تری گرفته است، نقش اساسی دارد.

وی اظهار کرد: در حال حاضر استقبال باغداران، پرورش دهندگان آبزیان و گل و گیاه به آبیاری نوین به ویژه آبیاری قطره ای و تحت فشار مطلوب است و هر سال شاهد افزایش اجرای این طرح ها هستیم. 

فرهادی تصریح کرد: امروز عبور از کشاورزی سنتی و حرکت به سوی روش های نوین آبیاری بیش از پیش در کشور احساس می شود و طبق آمار خشکسالی های پیاپی، کاهش نزولات آسمانی و افت قابل توجه سطح آب زیرزمینی در سال های اخیر، ضرورت اصلاح روش های آبیاری را بیش از پیش نشان می دهد.

وی بیان کرد: با بهره گیری از آبیاری نوین در بخش کشاورزی از هدررفت و اتلاف آب جلوگیری کرده و راندمان آبیاری را می توان به میزان قابل توجهی افزایش داد.

مدیر آب و خاک کشاورزی مازندران افزود: هر یک درصد بهبود در راندمان آبیاری در بخش کشاورزی معادل ساخت سه سد بزرگ در کشور است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید