Iranian Agriculture News Agency

اهمیت مدل‌های پرورش دو منظوره در آبزی‌پروری

معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران گفت: مدل‌های پرورش دو منظوره در آبزی‌پروری باید در دستور کار قرار گیرد.

اهمیت مدل‌های پرورش دو منظوره در آبزی‌پروری

به گزارش خبرنگار ایانا در قزوین، سیدحسین حسینی در مراسم گرامیداشت هفته دولت و آئین تجلیل از کارمندان نمونه سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین که با حضور فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی، رحمانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، اسلامی صدرفرماندار قزوین، محمدحسین عطایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی، حجت‌الاسلام مصائبی مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان، مدیران کل دستگاه‌های تابعه، کارشناسان و بهره‌برداران بخش کشاورزی این استان در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین برگزار شد، افزود: با اجرای مدل‌سازی و پرورش دو منظوره در آبزی پروری می‌تواند به تولید و خود اتکایی در این صنعت دست پیدا کرد.

وی ادامه داد: بیش از ۶۰۰ هزار حلقه چاه مجاز در کشور وجود دارد که برای مصارف کشاورزی استفاده می‌شود و اگر به دنبال خانواده مولد و تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی هستیم باید از انفال( آب) و هرگونه نهاده مورد نیاز بیشترین استفاده بهینه و بهره‌مندی را داشته باشیم.

وی خاطر نشان کرد: در حوزه ماهیان خوراکی در حال حاضر ۴۸۰ گونه انواع ماهیان در دنیا مورد بررسی قرار گرفته که در حال حاضر کشور ما بر روی گونه بیستم بررسی می‌کنیم.

وی یادآور شد: در حال حاضر ۶۰۵ میلیون دلار صادرات کل آبزیان کشور با ۱۸۱ هزار تن وزنی است که نیم میلون دلار آن  مربوط انواع ماهیان زینتی است .

وی گفت: باید مصرف محصولات آبزی در بین مردم فرهنگ‌سازی شود تا این مواد پروتئینی بیشتر در سفره مردم نقش‌آفرینی کند.

رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه شیلات نیازمند برنامه عملیاتی ترویجی در حوزه آبزی‌‌مصرفی است گفت: حوزه شیلات برای پیشبرد اهداف سازمانی و معرفی محصولات به جامعه و همچنین توسعه آبزی‌مصرفی، نیازمند برنامه عملیاتی ترویجی است تا تلاش شود در حوزه شیلات خانواده‌ها پای کار بیایند، در تولید نقش آفرینی کنند و در این خصوص تولید قراردادی باید مورد توجه قرار گیرد.

وی بر لزوم اهمیت نقش آموزش و ترویج در اثربخشی فعالیت‌های شیلاتی تاکید کرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه به ظرفیت مستعد و خوب استان قزوین در تولید انواع ماهیان و به ویژه تولید ماهیان زینتی اشاره کرد و گفت: این استان در تولید محصولات استراتژیک و آبزی‌پروری جایگاه ممتازی دارد به‌طوری‌که رتبه سوم کشور در تولید ماهیان زینتی به استان قزوین اختصاص دارد.

حسینی اضافه کرد: این پتانسیل مستعد در استان فرصت مناسبی است تا هر خانواده با کمترین هزینه و تکنولوژی جدید از واسطه تولید تا زنجیره، وارد بازار این صنعت شود و با حداقل‌ترین هزینه، درآمدزایی خوبی داشته باشد.

وی گفت: شیلات تنها حوزه‌ای است که در توسعه افقی و هم عمودی نقش دارد و می‌تواند از ظرفیت آب‌های مختلف و حتی زمین‌های  لم یزرع نیز برای تولید محصولات آبزی‌پروری استفاده کرد.

وی به بحث حلیت محصولات آبزی‌پروری اشاره کرد و یادآور شد: در این خصوص ناظر شرعی و ایمنی و سلامت بر روند فرآوری، نقل و انتقال محصولات نظارت دقیقی دارند و جای نگرانی وجود ندارد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید