برگزاری هفتمین کاروان ترویجی الگوی کشت ملی در فارس
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از اجرای هفتمین کاروان ترویجی الگوی کشت ملی ویژه محصولات شتوی با همکاری تعاونیهای روستایی، تعاونیهای تولید، شرکتهای خدمات مکانیزاسیون کشاورزی و صندوق بیمه در پهنههای تولیدی این استان خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایانا در فارس، معصومه مویدی با بیان اینکه این کاروان ترویجی نهم مهرماه ماه در ۹۵ مرکز جهاد کشاورزی با مشارکت تعاونیهای تولید و روستایی این استان همزمان با سراسر کشور برگزار خواهد شد.
این مقام مسئول اضافه کرد: این برنامهها که به شکل کارگاه، برنامههای روز مزرعه و روز انتقال یافتهها در مزارع کشاورزان برگزار میشود، زمینه بهره مندی ۱۲ هزار نفر بهرهبردار از یافتههای علمی و تحقیقاتی را فراهم میکند.
به گفته وی؛ مشارکت سازمان تعاون روستایی استان فارس و اتحادیه شرکتهای تعاونی تولید، اتحادیه شرکتهای خدمات مکانیزاسیون کشاورزی و معاونت صندوق بیمه محصولات کشاورزی در بانک کشاورزی استان فارس زیرمجموعه این سازمان، در اجرای برنامههای آموزشی و کاربردی بهمنظور توانمندسازی کشاورزان تحت پوشش از ویژگی های شاخص این کاروان ترویجی است.
مویدی با بیان اینکه کاروان ترویجی با هدف افزایش بهره وری و میزان تولید محصولات شتوی با حضور یکپارچه و گسترده محققان، کارشناسان و خبرگان کشاورزی برگزار می شود، افزود: مصرف بهینه آب کشاورزی، توسعه کشت گیاهان دارویی و کم آب بر، جهش تولید در دیمزارها و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی از محورهای اصلی این کاروان ترویجی خواهد بود.
به گفته وی؛ ترویج بیمه محصولات زراعی و مدیریت مخاطرات و تاب آوری در مقابل تنش ها، انتقال و نشر دانش و معرفی فن آوری های نوین از دیگر محورهای مهم این کاروان ترویجی در استان فارس است.
مویدی با اشاره به اینکه برنامهها در قالب کارگاه، روز انتقال یافته ها و روز مزرعه در واحد تولیدی کشاورزان و سازه های ترویجی همچون سایت الگویی، کانون یادگیری و مزارع نمایشی برگزار می شود، بیان کرد: اهمیت تناوب و تعیین مناسب ترین تناوب محصولات شتوی با توجه به خصوصیات آب و هوایی هر منطقه، رعایت تاریخ کاشت و اهمیت آن در افزایش عملکرد و آماده سازی زمین و تهیه بستر مناسب بذر با تأکید بر کشاورزی حفاظتی برخی از عناوین برنامههای آموزشی است.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی استان فارس؛ تغذیه متعادل و روش های مصرف کودهای پایه، بوجاری بذر و ضد عفونی بذور خود مصرفی و اهمیت استفاده از بذور گواهی شده در افزایش عملکرد را از جمله عناوین برنامه های آموزشی این کاروان دانست و افزود: نحوه استفاده از بذر مالها و روشهای کاربرد آن، آشنایی با ارقام بذر مناسب و سازگار با اقلیم های مختلف، خاکورزی حفاظتی و آشنایی با ماشین آلات و روش های کاشت محصولات شتوی، روش های نوین کشت محصولات شتوی با تاکید بر کشت روی پشتههای عریض در کشت محصولات شتوی از دیگر عناوین برنامه های آموزشی است.
خبرنگار: شیدا اشتری
دیدگاه تان را بنویسید