مدیرکل امور عشایر فارس:
عشایر در فرآوری گیاهان دارویی نقش موثر داشته باشند
مدیر کل امور عشایر استان فارس با تاکید بر اینکه فارس در فرآوری گیاهان دارویی و طب سنتی از استان های پیشرو است، گفت: متاسفانه عشایر که در قلب گیاهان دارویی خودرو در مراتع حضور دارند، بهره کافی از این گیاهان در اقتصاد و معیشت نبرده و این صنعت در اختیار دیگران قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار ایانا در استان فارس، عبدالحمید کریمی با بیان اینکه تامین معیشت عشایر از اولویت ها است، تصریح کرد: عشایر می توانند در قالب طرح های مرتعداری در زمینه جمع آوری و فرآوری گیاهان دارویی اقدام کنند و مورد حمایت قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه فرش های تولیدی عشایر شهرت جهانی دارد ولی در صنایع دستی دیگر مثل جاجیم و گلیم عشایر رشد کافی نداشتند، اظهار کرد: در صورت هدایت عشایر به سمت افزایش تولیدات در محصولات صنایع دستی امکان رشد اقتصادی در طوایف فراهم می شود.
کریمی با اشاره به اینکه در صنعت گردشگری و بومگردی تکیه عشایر بر طبیعت است، ابراز کرد: در تلاش هستیم اقتصاد پایدار عشایر در بومگردی و گردشگری رخ دهد به صورتی که هر سیاه چادر به عنوان یک بنگاه اقتصادی شناخته شود تا در کنار آن بتوانند تولیدات صنایع دستی و صنایع لبنی را ارائه نمایند.
وی؛ محصولات لبنی تولیدی عشایر طعم و مزه خاصی دارد که بسته بندی و مارکتینگ این محصولات به بازارپسندی کمک می کند و رونق اقتصادی را برای این قشر زحمتکش به دنبال دارد.
کریمی با اشاره به اینکه عشایر استان فارس از چهار ایل بزرگ قشقایی، خمسه، لر و ایلات مستقل تشکیل شده است، بیان کرد: بر طبق آمار ثبتی مبنایی تعداد عشایر کوچنده استان فارس 27هزار خانوار معادل 120 هزار نفر جمعیت دارد که حدود 3 درصد جمعیت استان را به خود اختصاص است.
مدیر کل امور عشایر استان فارس گفت: این عشایر 25درصد گوشت قرمز و 47 درصد صنایع دستی استان فارس را تامین می کنند.
دیدگاه تان را بنویسید