ردیابی مرگبارترین آفت نخل خرما در خرمشهر
سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان خرمشهر از ردیابی آفت قرنطینهای سرخرطومی حنایی خرما بهعنوان مرگبارترین آفت نخل در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایانا در خوزستان، یاسر شریفی بیان کرد: ورود آفت قرنطینهای سوسک حنایی خرما به منطقه خسارت جبران ناپذیری به نخیلات و اقتصاد منطقه وارد میکند لذا ردیابی این آفت ضروری است و در تمام طول سال به دقت توسط کارشناس حفظ نباتات، کارشناسان ستادی و مراکز و کلینیک گیاه پزشکی این شهرستان ادامه دارد و در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: ردیابی به وسیله تلههای سطلی حاوی فرمون این حشره نیز در حال انجام است و تاکنون 100 تله سطلی حاوی فرمون این حشره در نخلستانهای غرب کارون کارگذاری شده است و بهصورت هفتگی توسط کارشناس بررسی میشود و خوشبختانه تاکنون گزارشی از شکار وجود نداشته است.
شریفی ادامه داد: فرمونهای استفاده شده در این تلهها ترکیبات شیمیایی هستند که حشرات نر و ماده سوسک سرخرطومی حنایی در هنگام جفتگیری از خود ترشح کرده و باعث جلب جنس مخالف و در آزمایشگاه بهصورت مصنوعی تولید میشود.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه تاکنون آفت سوسک سرخرطومی حنایی در نخیلات شهرستان خرمشهر مشاهده نشده است. پایش و ردیابی دقیق نخلستانها و پیشآگاهی و پیشگیری از آلودگی نخیلات شهرستان به آفت سوسک حنایی از اهمیت بسیار برخوردار است.
شریفی یادآور شد: آشنایی و آگاهی کشاورزان با نحوه خسارت و ورود این آفت قرنطینهای خطرناک از طریق پاجوشهای آلوده نقش مهمی در جلوگیری از ورود این آفت قرنطینهای به منطقه خواهد داشت. بنابراین توصیهها و آموزشهای لازم به کشاورزان منطقه در جهت جلوگیری از ورود پاجوشهای آلوده به آفت سوسک حنایی از سایر استانهای آلوده کشور انجام شده است.
دیدگاه تان را بنویسید