Iranian Agriculture News Agency

مدیرکل بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران خبرداد:

بهبود کسب و کار عشایر، با تدوین طرح راهبردی توسعه صنایع دستی

مدیرکل بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران، از بهبود کسب و کار جامعه کوچ‌نشین در قالب طرح راهبردی توسعه صنایع دستی عشایر خبر داد.

بهبود کسب و کار عشایر، با تدوین طرح راهبردی توسعه صنایع دستی

داریوش نعمت الهی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: موضوع صنایع دستی در کشور ما، با توجه به بحث قیمت ارز، واردات و معضلات صادرات، دچار مشکلاتی است؛ اما در طرح راهبردی صنایع دستی که توسعه خوشه‌های کسب و کار صنایع دستی عشایر را شامل می‌شود، تلاش ما این است که بتوانیم حلقه‌های زنجیره تولید صنایع دستی را کامل کنیم.

وی افزود: این بدان معناست که سرخوشه‌هایی با هدف آموزش عشایر، الگوسازی، و مدیریت تولید و عرضه محصولات عشایری تعیین شوند. این سرخوشه‌ها باید با بازار ارزی نیز آشنایی داشته باشند.

وی ادامه داد: ما از سال گذشته این طرح‌ها را در برنامه‌های مرتبط با توسعه صنایع دستی عشایر در این سازمان آغاز کردیم و ظرفیت بیشتر استان‌ها در این حوزه شناسایی شده‌اند. یک سری خوشه‌ها در این زمینه تشکیل شده و اعضا آنها مشخص شده‌اند. برخی از آنها نیز به بانک‌های عامل معرفی شده و برخی هنوز منتظر هستند که در سال جدید طبق تبصره ۱۸ قانون بودجه، به بانک معرفی شوند.

مدیرکل بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران  توضیح داد: تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ در ارتباط با طرح‌های اشتغال‌زا و حمایت از بنگاه‌های تولیدی است که ما نیز در همین قالب، چند طرح معرفی کرده‌ایم که یکی از این طرح‌ها توسعه صنایع دستی عشایر است.

وی بیان کرد: هنوز عدد اعتبار تخصیصی به این طرح از محل تبصره ۱۸ مشخص نشده است، ولی به محض قطعی شدن، اعتبار تخصیصی را در اختیار استان‌ها قرار خواهیم داد.

نعمت الهی میزان تولید صنایع دستی «داری» عشایر را چیزی در حدود یک میلیون و پانصد هزار متر مربع و تولید صنایع دستی «غیر داری» آنها را در حدود 80 هزار قطعه اعلام کرد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید