قائم مقام مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی خبرداد:
تشکیل کارگروههای تخصصی در حوزه مکانیزاسیون زراعت، باغبانی، دام و طیور و شیلات
قائم مقام مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کارگروههای تخصصی در حوزه مکانیزاسیون زراعت، باغبانی، دام، طیور و شیلات تشکیل میشود.

به گزارش خبرنگار ایانا، رسول سلگی روز دوشنبه در سفر استانی قم و بازدید از برخی کارخانجات تولید ادوات کشاورزی، صنایع کشاورزی (سورتینگ و سردخانه) بیان کرد: مولفههای متعددی در بخش تولید همچون حوزه تحقیقاتی، اصلاح دام، گیاهپزشکی، و … داریم که اثر بخش و اثر گذار هستند.
وی ادامه داد: بر اساس آماری که اعلام میشود، پس از انقلاب با افزایش تولید روبهرو بودهایم و سهم هر کدام از بخشها مشخص است اما
جای سوال است که موضوع ماشین و مکانیزاسیون تا چه اندازه اثر گذار بوده است. پاسخ این است که با تغییر الگوی کشت و سیستم کشت به دنبال نیاز ماشینی و فنآوری هستیم و دیدگاه به اینجا رسیده از پایه تولید و عملیات کاشت تا زمان تکمیل زنجیره ارزش باید صنایع نیز در کنار این زنجیره قرار میگرفت تا مدیریت متمرکزی باشد، بنابراین بخش مکانیزاسیون و صنایع با یکدیگر ادغام شد.
قائم مقام مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در برنامه هفتم توسعه مکانیزاسیون، برنامهریزی شده است که سالانه یک دهم ضریب مکانیزاسیون ارتقاء پیدا کند. این موضوع کمی است و بحث کیفی این است که آیا باید با تکنولوژی مرسوم این موضوع را ادامه دهیم و یا رویکرد ما با تکنولوژی نوین باشد.
سلگی افزود: در این راستا در حوزه شیلات، مرتع، زراعت و … کارگروههای تخصصی مکانیزاسیون شکل گرفته و وظیفه پشتیبانی از برنامهها را به عهده داریم. نماینده ما در معاونتها حضور دارند و بر اساس نیاز معاونتهای تخصصی برنامهریزی انجام میشود. تا فناآوری مورد نیاز و نیاز فنآورانه احصا شود. بر اساس آن فراخوان داده میشود و شرکتهایی که توانایی دارند، برای بر طرف کردن این نیاز همکاری کنند و طرحهای خود را ارائه دهند.
رفع چالش تامین ماشینهای برداشت علوفه
سلگی با بیان اینکه بهدنبال این هستیم تا چالشهای مکانیزاسیون جهت تامین علوفه دام مرتفع شود، گفت: نیاز است محصولات و ارقام جدید با فنآوری جدید وارد شود و حمایت لازم با ترویج و توسعه آن انجام شود.
وی اضافه کرد: بهدنبال آن هستیم تا یارانههای هدفمندی برای معرفی ماشینها و ادوات جدید به کشاورز در نظر گرفته شود.
۲۰ دستگاه نشاکار خودکششی گوجه وارد شده است
این مقام مسئول با اشاره به ماشینآلات حوزه کشت نشایی گفت: در حوزه کشت نشایی ثبت سفارشهایی در خصوص سبزی و صیفی داریم. بهعنوان مثال در حوزه نشاکارهای گوجه ۲۰ دستگاه واردات انجام شده است و در مورد سایر درخواستها نیز نیاز توسط وزارت صمت بررسی میشود و اگر تولید داخل نباشد، با واردات آن دستگاه موافقت میشود.
سلگی بیان کرد: سال گذشته دو هزار میلیارد اعتبار خط مکانیزاسیون در سه ماهه پایان سال اختصاص یافت و دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد .
وی ادامه داد: متاسفانه ۵۷ درصد ماشین آلات کشاورزی بالای ۱۳ سال عمر دارند و اولویت ما جایگزینی ماشینهای فرسوده است. امسال ۶۰ دستگاه کمباین بهصورت پایلوت تعویض میشود. برنامهریزی شده هر ساله جایگزینی ماشینآلات فرسوده انجام شود.
وی بیان کرد: همچنین در حوزه سوخت چالش وجود دارد زیرا کارکرد تراکتورهای با عمر بالای ۱۳ سال دارای حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان انرژی مصرفی است که نیاز به برنامهریزی و صرفهجویی داریم.
وی بیان کرد: ۲۳۱ همت پول نیاز است تا واحدهای نیمه کاره و راکد در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی احیا شود.
در این سفر استانی قائم مقام مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی از یک کارخانه خوراک دام و طیور، گلخانه، سورتینگ و کارخانه تولید قطعات کمباین بازدید کرد.
دیدگاه تان را بنویسید