مشاور وزیر خبر داد:

افتتاح 1696 پروژه بخش کشاورزی در ایام الله دهه فجر

افتتاح 1696 پروژه بخش کشاورزی در ایام الله دهه فجر

مشاور وزیر جهاد کشاورزی از افتتاح 1696 پروژه کشاورزی در ایام الله دهه فجر خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایانا،  رئیس ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی وزارت جهاد کشاورزی بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اعلام تعداد پروژه های قابل افتتاح بخش کشاورزی کشور در دهه فجر، گفت: در چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، تعداد ۱۶۹۶پروژه با اعتباری بالغ بر ۶۰۴۹ میلیارد تومان در بخش کشاورزی به بهره برداری می رسد.

علیرضا رضا زاده با بیان این که تعداد 362 پروژه کلان بخش کشاورزی با اعتباری بالغ بر 4هزار و 900میلیارد تومان در دهه فجر به بهره برداری می رسد، افزود: بر اساس برآورد انجام شده در مجموع پروژه های ثبت شده بخش کشاورزی برای  18هزار و 800 نفر به صورت مستقیم و 37 هزار و 600نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال زایی خواهد شد.

به گفته وی، این پروژه ها در بخش های مختلف از جمله آب و خاک، باغبانی، زراعت، شیلات، دام و طیور و سایر بخش های کشاورزی افتتاح خواهد شد.

او درباره فعالیت های فرهنگی دهه فجر در وزارت جهاد کشاورزی گفت: در پی منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی پویش پرچم اجرا و در  6 ساختمان اصلی وزارت جهاد کشاورزی شاهد برافراشته شدن ابر پرچم خواهیم بود.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی با اشاره به اینکه 600برنامه رادیو، تلویزیونی  و نشست خبری با رسانه ها پیش بینی شده است، بیان کرد: اقدامات وزارت جهاد کشاورزی پس از انقلاب و از ابتدای دولت سیزدهم به صورت مجزا تهیه شده که در اختیار خبرنگاران قرار داده می شود.

به گفته مشاور وزیر، شعار امسال وزارت جهاد کشاورزی در دهه مبارک فجر« جهادکشاورزی، پشتیبانی از تولید و اقتدار غذایی» است.

وی در بخش دیگری از سخنانش  با اشاره به اینکه شعار دهه فجر امسال در وزارت جهاد کشاورزی براساس ارایه 5 راهبرد کلان در حوزه کشاورزی توسط وزیر جهاد کشاورزی، انتخاب شده است، تصریح کرد:  مدیریت واحد زنجیره محصولات کشاورزی یکی از راهبردهای حوزه کلان کشاورزی بوده که در دولت سیزدهم پس از 8 سال از تصویب قانون تمرکز و گذشت 60سال از انقلاب سفید اجرای آن عملیاتی شد؛ و بر اساس این قانون، فرماندهی واحد از مزرعه تا سفره به عهده وزارت جهادکشاورزی واگذار شده است.

وی با اشاره به تشکیل قرارگاه امنیت غذایی در وزارت جهاد کشاورزی براساس این موضوع، یادآور شد: جلسات این قرارگاه با توجه به اهمیت سفره مردم و نوسانات قیمت هر روز راس ساعت 6 صبح به صورت فرابخشی در وزارت جهاد کشاورزی برگزار می شود و وظیفه هماهنگی بین بخش‌های مختلف داخل وزارتخانه و خارج را عهده دار است.

به گفته وی تاکنون 120جلسه قرارگاه امنیت غذایی در ستاد وزارت جهاد کشاورزی و 834 جلسه در سطح استان ها برگزار شده است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی از دیگر راهبردهای کلان مطرح شده  در حوزه کشاورزی را هوشمندسازی کشاورزی عنوان کرد و ادامه داد: رصدخانه‌ی کشاورزی به منظور یکپارچه سازی اطلاعات بخش کشاورزی تشکیل شده و از ابتدای دی ماه نیز جلسات آن برگزار می شود.

وی تصریح کرد: در صورت تکمیل و یکپارچه سازی اطلاعات رصدخانه کشاورزی، انقلابی را در حوزه تصمیمی گیری این بخش شاهد خواهیم بود.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی با ابراز تاسف در خصوص وضعیت سند اراضی در کشور، گفت: تنها 4 درصد از 18 میلیون اراضی کشاورزی در کشور سند دارند و از آن جایی که سنددارکردن اراضی هویت برای کشاورزان ایرانی را در پی دارد، افزود: پس از سنددار شدن اراضی کشاورزی بسیاری از مشکلات از جمله خرد شدن اراضی، زمین خواری و تغییر کاربری حل خواهد شد.

وی با اشاره به تشکیل قرارگاه صدور سند اراضی کشاورزی ایران، گفت:مقرر شده است تا پایان سال 1402 رفع تداخلات اراضی انجام شود و از سال 1402 تا پایان دولت سیزدهم کشاورزان سند اراضی خود را دریافت کنند.

رضازاده تصریح کرد: قرارگاه صدور سند اراضی کشاورزی ایران از دو هفته گذشته فعالیت خود را آغاز کرده‌ و جلسات آن هر هفته با حضور وزیر جهادکشاورزی برگزار می شود.

وی چهارمین راهبرد کلان در حوزه کشاورزی را سرمایه گذاری در بخش کشاورزی عنوان کرد و ادامه داد: سهم کشاورزی  در تولید ناخالص داخلی ۱۱.۷ درصد است اما شاهد آن هستیم که به درستی سرمایه به بخش کشاورزی تزریق نمی شود.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی با اشاره به  تشکیل قرارگاه تامین مالی وسرمایه‌گذاری بخش کشاورزی، گفت: فعالیت در این زمینه از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی است.

 مشاور وزیر در بخش دیگری از سخنان خود به دیپلماسی غذایی اشاره کرد و گفت: سهم کشورمان از سفره غذای همسایگانمان 2 درصد است و این در حالی است که ما با ۱۵ کشور، همسایه آبی و خاکی هستیم.

وی با بیان اینکه قرارگاه دیپلماسی غذایی با همکاری سازمان توسعه تجارت و معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه آغاز به کار کرده است، افزود: کشورمان می تواند به هاب اصلی محصولات کشاورزی در منطقه تبدیل شود.

مشاور وزیر جهادکشاورزی گفت:  ذیل ستاد تنظیم بازار دولت، کارگروه تنظیم بازار محصولات کشاورزی ایجاد شده که فردا اولین جلسه آن در وزارت جهادکشاورزی برگزار خواهد شد و از این پس برای محصولات کشاورزی در این کارگروه تصمیم گیری می شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید