تولید سالانه ۶۷ میلیون قطعه ماهی زینتی در اصفهان

تولید سالانه ۶۷ میلیون قطعه ماهی زینتی در اصفهان

تولید سالانه افزون بر ۶۷ میلیون قطعه انواع ماهی زینتی شامل ۱۲۰ گونه زنده‌زا و تخم‌گذار در اصفهان این استان را در جایگاه نخست کشور قرار داده است.

به گزارش خبرنگار ایانا در استان اصفهان ، مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان در گفت‌ و گو با ایرنا افزود: گُلدفیش، قرمز، آنجِل، کوی و سیچلاید از جمله ماهی‌های تزیینی این استان است که بیشترین مقدار آن در شهرستان‌های کاشان و نجف‌آباد تولید می‌شوند.

محمدرضا عباسی اظهارداشت: ایجاد شهرک تولید ماهیان تزیینی در کاشان و نجف‌آباد ضمن کمک شایان به این صنعت، موجب درآمدزایی و اشتغال بیشتر هم بشود.

وی تصریح کرد: سالانه ۹ هزار و ۳۰۰ تُن انواع آبزیان خوراکی شامل آبزیان سردآبی مانند قزل‌آلا و قزل‌آلا رنگین‌کمان، آبزیان گرم‌آبی مانند کپور، هامور، فیتوفاگ و خاویاری و بیگ‌هِد در این استان تولید می‌شود که هفت هزار و ۵۵۰ تُن آن مربوط به ماهیان سردآبی است.

به گفته این مسوول ۲ هزار استخر آب کشاورزی در استان وجود دارد که حدود ۴۰ درصد آنها برای پرورش ماهی استفاده می‌شود و می‌توان با افزایش حمایت و مشارکت‌ها، از همه این ظرفیت در کنار کشت و کار استفاده کرد.

مدیر شیلات و امور آبزیان به تولید سالانه ۵۰ میلیون قطعه بچه ماهی قزل‌آلا اشاره و خاطرنشان کرد: واحد تکثیر و پرورش ماهی در فریدونشهر واقع در غرب اصفهان از جمله پیشتازان این بخش به شمار می‌رود و در صورت حمایت از واحدهای تکثیر در کل کشور می‌توان شاهد قطع واردات تخم ماهی از خارج کشور بود.

عباسی با اشاره به اینکه انواع ماهی شمال و جنوب و تولید بومی در اصفهان وجود دارد و تنوع این محصول در این منطقه بالاست، بیان کرد: ماهیان تولیدی در اصفهان به کشورهایی مانند ترکیه، امارات، کویت و عراق صادر می شود.

وی گوشت ماهی را برخوردار از بهترین نوع پروتئین معرفی کرد و افزود: چربی غیر اشباع و مفید برای بدن از جمله فواید مصرف آن است، اما فرهنگ استفاده کمتر وجود دارد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان تصریح کرد: در این منطقه افزون بر چهار هزار نفر بصورت مستقیم در صنعت تولید آبزیان اشتغال دارند و می‌توان با حمایت بیشتر این رقم را افزایش داد.

عباسی با اشاره به توزیع ۳۵ نوع آبزی شمال و جنوب در اصفهان خاطرنشان کرد: در استان هشت بازار اختصاصی عرضه ماهی و ۱۸ واحد بسته بندی و کنسروسازی وجود دارد.

وی توسعه صنعت شیلات و آبزیان در این خطه را مستلزم ارائه تسهیلات ارزان قیمت، طرح‌های ترویجی، افزایش اعتبارات عمرانی و فرهنگ‌سازی در راستای بیشتر شدن مصرفه سرانه آبزیان دانست.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید