نشست مشترک هیات آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ایران با همتایان عراقی
نشست مشترک معاون آب وخاک وزارت جهاد کشاورزی و هیئت همراه با مسئولین وزارت کشاورزی عراق، با حضور معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایانا در اصفهان، نشست مشترک معاون آبوخاک وزارت جهاد کشاورزی و هیئت همراه با مسئولین وزارت کشاورزی عراق، با حضور صفدر نیازی معاون آبوخاک وزارت جهاد کشاورزی و مرادمند رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، صمداله ابراهیمی پور معاون فنی مجری سامانههای نوین آبیاری و جمعی از اعضای انجمنهای پیمانکاران و مشاورین و تولیدکنندگان آب بخش خصوصی کشور ایران با میثاق عبدالحسین معاون اداری و فنی وزیر کشاورزی عراق، حیدر گاطع مدیرکل امور بینالملل وزارت کشاورزی کشور عراق در بغداد برگزار شد.
در این نشست مشترک در محل وزارت کشاورزی عراق با حضور میثاق عبدالحسین معاون اداری و فنی وزیر کشاورزی عراق و مدیران فنی وزارت کشاورزی عراق و نمایندگان بخش خصوصی دو کشور برگزار شد.
در این نشست در ابتدا میثاق عبدالحسین ضمن خوشامدگویی این نشست را اتفاقی خوب برای افزایش همکاریهای فنی و پاسخ به نیازهای دو کشور دانست و با توجه به همسایگی و مرزهای مشترک دو کشور تمرکز بر سرمایهگذاری روی نقاط مشترک را مهم و ضروری بیان کرد.
وی برنامه مدیریت آبیاری را از اولویتهای وزارت کشاورزی عراق برشمرد و استفاده از سامانههای چندمنظوره، تجارت کالا، مبارزه با بیابانزدایی را از زمینههای همکاری دو کشور معرفی کرد.
میثاق ضمن اشاره به سفرش به ایران، توانمندیهای بالای فنی و مهندسی ایران درزمینهٔ آب را زمینهای برای همکاری در کشور عراق و سرمایهگذاری در بخش آبوخاک و بهبود آبوخاک این کشور بیان داشت.
در ادامه این نشست صفدر نیازی با تشکر از هماهنگیها انجامشده گفت: این سفر در راستای سفر قبلی وزیر کشاورزی عراق به کشور ایران که مقررشده بود همکاریهای نزدیکتری صورت گیرد، انجامشده است.
نیازی اصلیترین وظیفه وزارت کشاورزی هر کشوری را امنیت غذایی و توسعه پایدار مطرح کرد که این مسئله نیازمند ارتقای بهرهوری و افزایش تولید در واحد سطح است.
معاون آبوخاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بهرهوری دارای سه مؤلفه عملیات آبوخاک، به نژادی و به زراعی است، ارتقا راندمان آبیاری را در مراحل مختلف تأمین و انتقال، توزیع کاربرد مزرعه از طریق فعالیتهای آبوخاک میسر دانست.
نیازی گفت: فناوریهای روز دنیا در کشور ایران بومیسازی شده و درحالتوسعه است که ازجمله این فناوریها روشهای نوین آبیاری دارای راندمان بالا نظیر آبیاری موضعی نواری تیپ، آبیاری زیرسطحی، آبیاری هوشمند، خشکهکاری برنج و ماشینهای آبیاری میتوان برشمرد و آمادگی همکاری جمهوری اسلامی ایران با کشور عراق برای ارائه خدمات فنی و مهندسی و ایجاد کارخانه لوازم و تجهیزات آبیاری توسط بخش خصوصی اعلام کرد که مورد استقبال طرف عراقی قرار گرفت.
دیدگاه تان را بنویسید