حسینی در گفتگو با ایانا:

«یاوران تولید» بر تمام مراحل تولید برنج نظارت می‌کنند

«یاوران تولید» بر تمام مراحل تولید برنج نظارت می‌کنند

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: در طرح یاوران تولید، محققان معین در کنار مروجان و سایر کارشناسان از مزارع کشاورزان در تمامی مراحل کاشت، داشت، برداشت و پس از برداشت بازدیدهای منظم را انجام داده و توصیه و دستورالعمل‌های لازم را در اختیار آنها قرار می‌دهند.

مریم حسینی رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور در گفتگو با خبرنگار ایانا، در رابطه با طرح یاوران تولید اظهار کرد: طرح یاوران تولید که توسط وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ شده دارای اهداف مهمی است که مهمترین آنها، انتقال دانش به عرصه و افزایش تولید در سال جهش تولید است.

وی افزود: در همین راستا موسسه تحقیقات برنج کشور به عنوان یک موسسه ملی با دارا بودن ۵۰ عضو هییت علمی و محقق که همگی ابلاغ محقق معین در پهنه های مختلف را دریافت کرده‌اند، برنامه‌ریزی های لازم را در خصوص همراهی با شالیکاران و سایر بهره برداران عرصه شالیزار در کل کشور انجام داده است.

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور تصریح کرد: در این طرح که با رهبری روسای سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های برنج خیز اجرا می‌شود، محققان معین در کنار مروجان و سایر کارشناسان از مزارع کشاورزان در تمامی مراحل کاشت، داشت، برداشت و پس از برداشت بازدیدهای منظم را انجام داده و توصیه و دستورالعمل های لازم را در اختیار آنها قرار می‌دهند.

وی افزود: در آغاز فصل زراعی بازدیدهای متعددی از خزانه‌های سنتی و مکانیزه انجام و توصیه‌های مربوطه موجب کاهش چشمگیر خسارت در مراحل اولیه کشت شد.

حسینی ادامه داد: هم اکنون نیز همه روزه بازدید از مزارع در پهنه‌های مختلف انجام و گزارش روزانه به منظور  پایش آفات، بیماری‌ها، علف‌های هرز و تغذیه خاک و گیاه انجام می‌شود.

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور عنوان کرد: در مرحله برداشت و پس از آن نیز توصیه‌های لازم جهت کاهش ضایعات انجام خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد: سال زراعی ۹۹ که سال جهش تولید نیز نامگذاری شده، شاهد افزایش تولید برنج  در کشور باشیم و بدیهی این مهم صرفا با همکاری همه جانبه در بخش‌های مختلف زنجیره تولید امکان پذیر است. 

حسینی با اشاره به اقدامات موسسه تحقیقات برنج در سال جهش تولید گفت: این موسسه در حوزه تولید بذور طبقات پیش پایه،  اقدام به چند برابر کردن این بذور کرده است.

وی افزود: جهش تولید بذور پیش پایه، امکان برنامه‌ریزی برای تولید سایر طبقات بذر برنج کشور را فراهم می‌کند.

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور ابراز امیدواری کرد: انتقال دانش به مزارع و بهره‌بردارن و بکارگیری به موقع توصیه‌های فنی، موجب پایداری و افزایش تولید برنج داخلی شود.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید