Iranian Agriculture News Agency

بهره‌برداری ۹ پروژه عمرانی و تولیدی در بخش کشاورزی شهرستان میاندوآب

آیین بهره‌برداری هم‌زمان ۹ پروژه عمرانی و تولیدی کشاورزی در سومین روز از گرامیداشت هفته دولت با حضور نماینده مردم شهرستان‌های میاندوآب، چهاربرج و باروق در مجلس شورای اسلامی، فرماندار، مدیر جهاد کشاورزی و جمعی از مسئولان این شهرستان در محل اجرای طرح سیستم نوین آبیاری تحت فشار در روستای سیستک از توابع شهرستان میاندوآب برگزار شد.

بهره‌برداری ۹ پروژه عمرانی و تولیدی در بخش کشاورزی شهرستان میاندوآب

به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی میاندوآب، رضا مقدم مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان در این آیین گفت: ۹ پروژه عمرانی و تولیدی با اعتبار بالغ‌بر سه میلیارد و ۵۱۸ میلیون تومان در حوزه آب و خاک و تولیدات گیاهی شهرستان میاندوآب امروز به بهره‌برداری می رسد که با آغاز بهره‌برداری از این طرح‌ها برای ۳۳ نفر به‌طور مستقیم زمینه اشتغال فراهم و ۴۲ خانوار از مزایای این طرح‌ها بهره‌مند می‌شوند.

وی اضافه کرد: برای اجرای این ۹ پروژه دو میلیارد و ۹۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض دولتی پرداخت شده است.

 مقدم یادآور شد: این پروژه‌ها شامل، پنج طرح اجرای سیستم نوین آبیاری در مجموع با اعتبار ۶۵۸ میلیون تومان به مساحت ۱۵ هکتار در روستاهای سیستک، دولت آباد، خیرآباد و کوی یوزباشکندی شهرستان میاندوآب است که با اجرای این پنج پروژه ۶۷ هزار و ۵۰۰ متر مکعب در مصرف آب کشاورزی صرفه‌جویی می‌شود.

وی ادامه داد: سه پروژه خط انتقال آب با لوله با اعتبار دو میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان، به طول چهار هزار و ۴۶۰ متر نیز امروز به بهره‌برداری می‌رسد که ۲۰۵ هکتار از روستاهای حاصلقوبی امیرآباد، جعفرآباد چلیک، نظام آباد، اوچ تپه و حاج حسن خالصه این شهرستان را تحت پوشش قرار می‌دهد و با اجرای این سه پروژه در مجموع ۳۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعب آب کشاورزی صرفه‌جویی، تلفات آب در مسیر به حداقل می‌رسد و راندمان آب آبیاری به ۱۰۰ درصد افزایش می‌یابد.

مدیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: تاکنون هشت هزار و ۵۱۷ هکتار از اراضی شهرستان میاندوآب، به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شده است. بیش از ۱۹ کیلومتر پوشش بتنی انهار سنتی و ۶۰ کیلومتر انتقال آب با لوله اجرا شده که در مجموع با اجرای این طرح‌ها حدود ۴۰ میلیون متر مکعب در مصرف آب کشاورزی صرفه‌جویی شده است.

وی یادآور شد: تأمین آب یکی از اصلی‌ترین مولفه‌های تولید محصولات کشاورزی است و با توجه به کاهش نزولات جوی در سال‌های اخیر و محدودیت در منابع آبی، اجرای سیستم‌های نوین آبیاری، مهم‌ترین و اساسی‌ترین راهکار برای مقابله با مشکل کم آبی است. 

مقدم اضافه کرد: احداث سایبان در باغ درختان میوه هسته‌دار به مساحت دو هزار متر مربع در کوی یوزباشکندی این شهرستان، با اعتبار ۲۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض دولتی، نیز جزو طرح‌هایی است که هم‌زمان با پروژه‌های آب و خاک، با هدف افزایش راندمان تولید و کیفیت محصولات باغی، امروز به بهره‌برداری می‌رسد.

وی یادآور شد: در این طرح با احداث سایبان در باغ، پوششی برای محافظتِ محصولات و درختان از تنش‌های محیطی از جمله؛ سرما، شدت تابش نور خورشید، وزش باد و بارش باران‌های شدید، تگرگ، برف و هجوم آفات، تبخیر و تعرق ایجاد می‌شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید