Iranian Agriculture News Agency

ویلاسازی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی مانع دستیابی به امنیت غذایی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: ویلا سازی و تغییر کاربری غیر مجاز اراضی کشاورزی زمینه ساز تهدید امنیت غذایی پایدار است.

ویلاسازی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی مانع دستیابی به امنیت غذایی

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان غربی، خسرو شهبازی با اشاره به فرموده رهبر معظم انقلاب که قضیّه‌ی خاک از قضیّه‌ی آب مهم‌تر است و بر ضرورت حفاظت از خاک تأکید کرده‌اند، افزود: خاک سرمایه ملی است، اگر خاک کشاورزی دستخوش تغییرات شود و یا به هر نحوی از بین برود، برگشت‌ناپذیر بوده و قابلیت کشت را از دست می‌دهد و این امر زمینه‌ساز تهدید منابع خاکی و درنهایت ایجاد خطر امنیت غذایی برای تغذیه مردم می‌شود.

شهبازی بیان کرد: با توجه به اینکه امنیت غذایی آحاد جامعه به حفاظت از خاک و کشاورزی بستگی داشته لذا بافرهنگ سازی و اطلاع‌رسانی مردم نسبت به جوانب و تبعات منفی و غیرقابل‌جبران تخریب مزارع و باغ‌ها از طریق ساخت‌وسازهای غیرمجاز می‌توان ارزش و باورهای عمومی را به سمت قباحت تغییر کاربری غیرمجاز سوق داد.

وی تأکید کرد: درواقع زمانی می‌شود از تخریب جلوگیری کرد که افکار عمومی ارزش خاک را درک نموده و حفظ زمین‌های کشاورزی را بر ویلا سازی ترجیح دهند، در غیر این صورت مطابق قانون هرگونه ساخت‌وساز بدون مجوز مساوی با تخریب و قلع‌وقمع آن است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: ساختمان‌هایی مشمول تخریب می‌شوند که در اراضی زراعی و باغ‌ها بدون اخذ مجوز لازم از گروه تبصره یک ماده یک احداث‌شده باشند که مطابق قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها فعل تغییر کاربری غیرمجاز جرم انگاری شده و قلع‌وقمع و پرداخت جزای نقدی به‌عنوان مجازات مرتکبین در نظر گرفته‌شده است .

وی ادامه داد: ضمناً قانون‌گذار به جهاد کشاورزی این اختیار را داده است که به‌محض مشاهده ساخت‌وساز با هماهنگی دادستانی بدون تشکیل پرونده قضایی راسا مستحدثات را قلع‌وقمع و عرصه را به حالت زراعی اعاده کند.

این مسئول خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی از مالکین بعد از تخریب اطلاعی از مجازات قانونی تکرار جرم تغییر کاربری غیرمجاز نداشته و بعد از قلع‌وقمع بنا توسط جهاد کشاورزی اقدام به بازسازی دیوار و ایجاد بنا می‌کند.

وی گفت: تکلیف مالک بعد از تخریب این است که زمین را به حالت اول اعاده نماید و درصورتی‌که نیاز به اتاق نگهبانی داشته باشد و حائز شرایط دریافت مجوز تغییر کاربری باشد، اقدام به ثبت درخواست تغییر کاربری کند.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به بهره‌برداران و شهروندان عزیز توصیه کرد، حتماً قبل از انجام هرگونه معامله برای خرید زمین کشاورزی از دارا بودن مجوز بنای احداثی اطمینان حاصل کنند و از خرید املاکی که دارای ساخت‌وساز غیرمجاز است، خودداری کنند.

وی افزود: مالکین اراضی و کشاورزان عزیز که قصد ایجاد بنا اعم از اتاق نگهبانی و یا طرح کشاورزی و صنعتی و تولیدی در زمین کشاورزی رادارند قبل از هرگونه خرید مصالح و اقدام به ساخت با مراجعه به مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان مربوطه مجوز مربوطه را اخذ کنند، در غیر این صورت قانون هیچ‌گونه مماشاتی با مرتکبین تغییر کاربری غیرمجاز نخواهد داشت.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید