بانکها باید ۱۵ درصد از منابع خود را در اختیار بخش کشاورزی قرار دهند
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس برنامه هفتم توسعه کشور، بانکها مکلف هستند ۱۵ درصد از منابع خود را در اختیار بخش کشاورزی قرار دهند.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، محمدجواد عسکری روز چهارشنبه در جلسهای با حضور مسئولان شرکت تراکتورسازی تبریز و جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس، در تراکتورسازی تبریز، افزود: در برنامه هفتم توسعه مقرر شده بود که بانک ها ۲۰ درصد از منابع خود را در اختیار بخش کشاورزی قرار دهند که این میزان در نهایت به ۱۵ درصد کاهش یافت.
وی با بیان اینکه این منابع باید برای تولید محصولات کشاورزی در حوزههای مختلف مانند زراعت، باغبانی، شیلات و دامپروری پرداخت شود، بیان کرد: در سال گذشته به غیر از بانک کشاورزی سایر مدیران عامل بانکها در این زمینه کوتاهی کرده و از ۱.۴ تا ۹ درصد از منابع خود را به این بخش اختصاص دادند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: مدیران عاملی که این مصوبه را عملیاتی و اجرا نکردند بهعنوان ترک فعل به دستگاههای نظارتی معرفی شدند.
عسکری توضیح داد: امسال برای جلوگیری از این رویه، هفته آینده زمان بندی اجرای این مصوبه انجام میشود و بانکهای عامل به تناسب زمان بندی مکلف میشوند ۱۵ درصد از منابع خود را براساس زمان بندی در اختیار بخش کشاورزی قرار دهند.
وی با تاکید بر اینکه این موضوع با جدیت پیگیری خواهد شد، یادآور شد: مدیران عامل بانکهایی که در گذشته بخاطر کوتاهی در این زمینه با آنها برخورد شده است، در این مرحله با آنان اتمام حجت خواهد شد تا براساس زمان بندی مشخص شده، اقدام کنند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: بخش کشاورزی از بخشهای مهم، حساس و تاثیرگذار در کشور است و امنیت غذایی از مسائل جدی جوامع بشری بوده که به امنیت ملی گره خورده است.
عسکری همچنین با تاکید بر توجه کامل به نامگذاری سال جاری به نام جهش تولید با مشارکت مردم از سوی رهبرمعظم انقلاب، ادامه داد: این شعار در بخش کشاورزی بیشتر صدق میکند و با توجه به اینکه در سال گذشته با شعار رونق تولید، زیرساختهای لازم در این بخش ایجاد شده و امسال باید جهش تولید عملیاتی شود و تولیدات چند برابر افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: در این زمینه باید دستگاههای متولی و بانکهای عامل پای کار بیایند و با کمک به بخش کشاورزی موجبات تحقق شعار سال جاری در این بخش را فراهم کنند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحران آب و خاک در کشور و وجود ۲.۲ میلیون هکتار اراضی کلاس یک در کشور، گفت: با برنامهریزی لازم برای تامین امنیت غذایی کشور باید تا ۱۰ سال آینده حداقل ۱۵ تا ۱۷ میلیون تن گندم تولید کنیم.
عسکری، با تاکید بر اینکه زیرساخت اولیه در این زمینه مکانیزاسیون است، افزود: مکانیزاسیون کشور باید به روز رسانی شود و میزان عملکرد در واحد سطح افزایش یابد.
وی با اشاره به ضرورت اختصاص یارانه به بخش کشاورزی گفت: در برخی بخشها برای ایجاد امنیت غذایی و تولید غذای سالم باید یارانه و تسهیلات لازم پرداخت شود.
مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران نیز در این جلسه با بیان اینکه بیش از ۹۹ درصد از نیاز کشور به تراکتور از طریق این گروه صنعتی تامین میشود، گفت: در این گروه صنعتی 2 شرکت موتورسازان و ریختهگری بهعنوان بزرگترین تولیدکننده موتورهای دیزلی و گازسوز و انواع قطعات ریخته در کشور فعالیت میکنند.
مصطفی وحیدزاده با اشاره به ثبت رکوردهای تاریخی در این گروه صنعتی توضیح داد: برای نخستین بار در سال ۱۴۰۲ حدود ۹۰ درصد از برنامه تولید این گروه صنعتی با تولید ۳۵ هزار و ۲۲۹ دستگاه محقق شد و این میزان نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۱۵ درصد رشد کرده است.
وی افزود: در سال گذشته ۳۱ هزار و ۴۰۸ دستگاه تراکتور به ارزش ۱۵۸ هزار میلیارد و۸۹۰ میلیون ریال فروخته شد که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۱۴ درصدی در تعداد فروش و رشد ۶۴ درصدی در ارزش ریالی برخوردار شده است.
مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران با بیان اینکه این گروه صنعتی در صادرات نیز پیشگام بوده و در سال های گذشته صادرکننده نمونه و ممتاز کشوری شده است، گفت: در سال گذشته سه هزار و ۶۴ دستگاه تراکتور به کشورهای مختلف به ارزش ۱۵ هزار میلیارد ریال صادر شده که نسبت به سال گذشته ۷۵ درصد از لحاظ ریالی و ۲۰ درصد از لحاظ تعداد رشد کرده است.
وحیدزاده، با اشاره به افزایش تولیدات در زیرمجموعههای این گروه صنعتی در سال گذشته، ادامه داد: در زمینه خودکفایی، این گروه صنعتی با داخلی سازی ۲۰۰ قطعه مورد نیاز خود گام بلندی در مردمی سازی و ایجاد اشتغال پایدار برداشته و برای بیش از ۷۰۰ نفر اشتغالزایی ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه برنامه تولید امسال این گروه صنعتی تولید ۴۲ هزار دستگاه تراکتور است، یادآور شد: این گروه صنعتی آماده است در صورت حمایت دولت و مجلس، تولیدات خود را به ۱۰۰ هزار دستگاه در سال افزایش دهد.
مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران گفت: این گروه صنعتی آماده است تا در صورت ارائه تسهیلات از سوی دولت و مجلس به کشاورزان و از رده خارج کردن تراکتورهای فرسوده، تراکتورهای مورد نیاز آنها را تامین کند.
وحیدزاده، با تاکید بر اینکه ۸۸ درصد قیمت تراکتور مربوط به مواد اولیه آنها است، اضافه کرد: ۷۸ درصد از مواد اولیه تراکتور نیز قطعات فلزی بوده که افزایش قیمت این مواد موجب بروز مشکل در تولید تراکتور در این گروه صنعتی میشود.
وی با بیان اینکه براساس قانون این گروه صنعتی میتواند تولیدات خود را ۱۷ درصد بالاتر از قیمت تمام شده بفروشد، یادآور شد: این گروه صنعتی تولیدات خود را ۹ درصد بالاتر از قیمت تمام شده عرضه می کند.
در این جلسه اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی موارد و پیشنهادات خود را برای رفع مشکلات گروه صنعتی تراکتورسازی تبریز مطرح کردند و از مراحل تولید تراکتور و شرکتهای موتورسازان و ریخته گری بازدید کرده و در جریان نحوه تولید محصولات این گروه صنعتی قرار گرفتند.
خبرنگار: مهسا رمضانی
دیدگاه تان را بنویسید