600 هزار هکتار اراضی آذربایجان شرقی تحت پوشش طرح کشت قراردادی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کشت قراردادی علاوهبر تنظیم بازار از طریق کنترل تولید و افزایش کیفیت محصولات تولیدی، دغدغه کشاورزان برای تأمین نهادههای کشاورزی و فروش محصولات تولیدی را نیز برطرف میکند.

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در خصوص حمایت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از کشت قراردادی گفت: مهمترین حمایت جهاد کشاورزی در کشت قراردادی، توزیع کودهای فسفاته و پتاسه میان کشاورزان قراردادی و کسر وجه آن در زمان تحویل محصول است.
وی ادامه داد: حمایت دیگر از کشاورزی قراردادی در بخش بیمه محصولات است به صورتی که کشاورزان کشت قراردادی شامل 20 درصد تخفیف تعرفه بیمه خواهند شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: در بستر کشت قراردادی نهادههایی مثل کود، بذر و بیمه در اختیار زارعین قرار خواهیم داد و در زمان برداشت وجه از حساب کشاورزان از محل محصول تحویلی کشاورزان کسر و مابقی به کشاورزان داده خواهد شد.
فتحی کشت قراردادی را از اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی دانست و هدف از اجرای آن را حمایت از تولید داخل عنوان کرد و افزود: تولید باید تقاضامحور باشد و تولید محصولات با کشت قراردادی از تولید مازاد جلوگیری خواهد کرد، همچنین کالا براساس کیفیت و شاخصهای مدنظر تولیدکنندگان و صادرکنندگان در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: اجرای کشت قراردادی در سال زراعی آتی به افزایش خوداتکایی در تولید گندم، کاهش واردات جو و تأمین قسمتی از کنجاله و روغن موردنیاز کشور کمک میکند. جهاد کشاورزی در اجرای تکاملیافته این اصل نه به عنوان خریدار، بلکه در نقش سیاستگذار، الگوسازی میکند و مدل ارائه شده از طریق صنایع و واحدهای تولیدی و براساس تقاضای طرفین به اجرا در میآید.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی دریافت تسهیلات بانکی جهت تأمین مالی در قالب کشت قراردادی و دریافت یارانه برای انتقال دانش و فناوری و ترویج در تولید گندم، جو و دانههای روغنی و یارانه آزمون آب، خاک، گیاه و نسخه نویسی و کمک هزینه حمل محصول از مزرعه تا مراکز تحویل گیری را از دیگر امتیازات موجود در قالب کشت قراردادی قلمداد کرد.
فتحی در خصوص حمایتهای انجام شده از مجریان غیردولتی کشت قراردادی نیز گفت: وزارت جهادکشاورزی با اعطا تسهیلات بانکی جهت تأمین مالی خرید و همچنین معافیت از شمول قیمتگذاری تکلیفی دولت در فروش کالاها و فرآوردههای تولیدی حاصل از خرید محصول کشاورزی قراردادی از مجریان غیردولتی کشت قراردادی حمایت خواهد کرد.
وی گفت: با اجرای کشت قراردادی علاوهبر تنظیم بازار در مرحله تولید، افزایش کیفیت محصولات تولیدی و حل مشکل تولید مازاد، دغدغههای مالی کشاورزان برای تأمین نهادههای کشاورزی و فروش محصولات تولیدی نیز بهصورت کامل برطرف خواهد شد.
وی با بیان اینکه 594.8 هزار هکتار از اراضی استان آذربایجان شرقی تحت پوشش طرح کشت قراردادی قرار میگیرند گفت: در اجرای این طرح در سال زراعی آتی 408 هزار هکتار از اراضی دیم و 58 هزار هکتار از اراضی آبی به زیر کشت گندم خواهد رفت که زراعت جو دیم نیز در سطح 120 هزار هکتار انجام میشود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی همچنین از کشت هشت هزار و 800 هکتار دانههای روغنی شامل کلزا (آبی پنج هزار هکتار)، گلرنگ (آبی 800 هکتار / دیم دو هزار هکتار) و کاملینا (دیم هزار هکتار) در قالب کشت قراردادی در این استان خبر داد.
دیدگاه تان را بنویسید