Iranian Agriculture News Agency

مدیرکل دفتر امور آب کشاورزی وزارت جهادکشاورزی:

هندوانه یک محصول آب‌بر نیست

به گفته مدیرکل دفتر امور آب کشاورزی وزارت جهادکشاورزی هندوانه یک محصول آب‌بر نیست زیرا برای کشت هر هکتار هندوانه، چهار هزار متر مکعب آب نیاز داریم.

هندوانه یک محصول آب‌بر نیست

رضا سرافرازی مدیرکل دفتر امور آب کشاورزی وزارت جهادکشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا، درباره کاهش آورد رودخانه‌ها و اثرگذاری آن بر سطح زیر کشت بیان کرد: در آب‌های سطحی، سطح زیر کشت ما   مستقیما  به میزان آبی که از شبکه‌ها در اختیار ما قرار می گیرد، بستگی دارد. از آنجا که آب سطحی قابل رویت است، در خیلی جاها زمانی که آب نیست، هیچ کشتی انجام نمی‌شود. البته بدون تردید، این امر تبعاتی را برای مردم و دولت دارد.

وی افزود: وقتی آب و آوردی نیست کاری نمی‌توان انجام داد. کشاورزی هم متکی به تامین آب است. این موضوع در آب‌های زیر زمینی کمتر اتفاق می‌افتد زیرا مردم کمتر کمبود آب زیرزمینی را حس می‌کنند. در آب‌های سطحی که مستقیما آب از شبکه برداشت می‌شود و به‌طور مستقیم، در اختیار بهره‌بردار قرار می‌گیرد، کاهش سطح زیر کشت سالانه را داریم.

مدیرکل دفتر امور آب کشاورزی وزارت جهادکشاورزی درباره تامین حقابه در سال‌های خشک، گفت: تصمیماتی در کارگروه سازگاری با کم آبی که وزارت نیرو هم جزء این کارگروه بود، در خصوص تامین حقابه، در سال‌های خشک گرفته شده است. آنجایی که بحث خشکسالی حاد بود، آبی به بخش کشاورزی تحویل نمی‌شود. در چنین مواقعی یک بحث پرداخت به دلیل عدم کشت هم از طرف دولت مطرح شده است. البته این امر یک چالش، به شمار می‌رود و وزرات نیرو هم نمی‌تواند کاری در این حوزه  انجام دهد، ضمن آنکه بحث تامین آب از عهده دولت هم خارج است.

سرافرازی درباره کاشت هندوانه به‌عنوان یک محصول آب‌بر بیان کرد: عموم مردم فکر می‌کنند هندوانه یک محصول پرآب‌بر است. اما گندم که یک محصول استراتژیک در کشور است؛ به‌طور متوسط 8 هزار متر مکعب در هکتار آب می‌برد و از گیاهان کم آب‌بر است. اما هندوانه آب مصرفی برابر با 4 هزار متر مکعب در هر هکتار دارد. هندوانه در واقع یک محصول پرآب بر نیست اما جزء سیاست‌های الگوی کشت هم توسط وزارت جهاد کشاورزی، تعریف نشده است.

وی درباره نحوه صحیح مدیریت آب، تاکید کرد: متولی تامین، توزیع و تخصیص آب وزارت نیرو است. این وزارتخانه، باید حتما متناسب با آوردی که داریم و آب تجدیدپذیری که در کشور وجود دارد، این منابع را مدیریت کند تا آب مازاد بر آن، برداشت نشود. همچنین آب جدیدی به کسی تخصیص پیدا نکند. آب هم باید به صورت حجمی و کنترل شده در اختیار همه مصرف کنندگان، اعم از شرب، صنعت و کشاورزی قرار بگیرد. 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید